Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Magellijeva druga ravnateljska sezona

Magellijeva druga ravnateljska sezona

Paolo Magelli 3. je lipnja 2010. započeo četverogodišnji ravnateljski mandat u Teatru Metastasio u svom rodnom gradu Pratu. U drugoj sezoni na čelu teatra večeras će premijerno publici predstaviti 'Višnjik' u vlastitoj režiji.
Share on facebook
Share on twitter

Teatro Metastasio, koji uz ime nosi i titulu Teatro Stabile della Toscana, što će reći da ima osigurano financiranje regionalne samouprave, novog je ravnatelja u liku domaćoj publici dobro znanog Paola Magellija, dobio lani.

Kako je Magelli i sam u više navrata objašnjavao medijima, to je imenovanje bilo posljedica činjenice da je gradonačelnikom rodnog  im Prata postao njegov prijatelj i nezavisni kandidat Roberto Cenni. Na Magellijevu podršku u predizbornoj kampanji uzvratio je - ravnateljskim mjestom u gradskom teatru.

Magelli je odmah po imenovanju najavljivo otvaranje Teatra Metastazio većem broju koprodukcija, ponovnom pokretanju glumačke škole koju je tamo svojevremeno vodio Vittorio Gassman, te formiranje stalnog ansambla. Prvu sezonu otvorio je koprodukcijskim Demonima F.M.Dostojevskog, u režiji Petera Steina, pokrenuo matineje i besplatne predstave za djecu, ali i večeri posvećene glazbi i filozofiji...

Kazalište izgrađeno još 1830, ima nekoliko scena, od kojih ona centralna ima 686 sjedećih mjesta u parteru i ložama, ove godine najavljuje 3 premijere i brojna gostovanja te manjinske koprodukcije.

Premijernu sezonu otvorili su Ionescoovm Ćelavom pjevačicom, koju je režirao Massimo Castri, dok će se druga premijera zbiti 23. studenog i to upravo u Magellijevoj režiji. Po srijedi je Čehovljev Višnjik, kojeg je Magelli režirao i u Zagrebu, a otkud je u Toscanu doveo i svoje stalne suradnike, pa će tako dramaturgiju predstave potpisati Željka Udovičić, a kostime Leo Kulaš. U predstavi igraju Valentina Banci, Francesco Borchi, Valeria Cocco, Daniel Dwerryhouse, Corrado Giannetti, Elisa Cecilia Langone, Mauro Malinverno, Fabio Mascagni, Paolo Meloni, Silvia Piovan, Luigi Tontoranelli i Sara Zanobbio, a dio njezine atmosfere donimo vam i u pripadajućoj galeriji fotografija.

Do kraja sezone Teatro Metastazio postavit će još i Braću Karamazov u režiji Guida De Monticellija, ali i ugostiti svu silu drugih predstava poput 'Dopo La Battaglia' Pippa Delbona ili Fabreova 'Preparatio Mortis'.

Više o cijeloj sezoni i samom kazalištu, pronaći ćete na njegovim službenim stranicama, tj. ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE