Naslovnica > PREDSTAVE > Noćni život

Noćni život

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Praizvedbu novog dramskog teksta Ivana Vidića režira Paolo Magelli.

Sedam godina nakon premijere predstave Zagrebački pentagram , Paolo Magelli vraća se na pozornicu ZeKaeMa (kojemu je u međuvremenu postao umjetnički savjetnik) i to s predstavom Noćni život po drami Ivana Vidića.

Noćni život je - kaže službena najava - "dramsko djelo koji govori o sveopćem i raširenom stremljenju, gotovo pa čežnji današnjice – kako napraviti opću i sveobuhvatnu promjenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti.

Zadatak koji je pred sebe postavljalo cjelokupno dvadeseto stoljeće, stoji pred ljudima i na početku dvadeset i prvog, samo promijenjen, multipliciran i proširen u svim smjerovima – i taj zadatak postaje zahtjev vremena, sve ogorčeniji, odrješitiji i odlučniji – da bi se opstalo na zemlji treba promijeniti cjelokupnu društvenu stvarnost.

Je li način za to ustanak, pobuna, revolucija? Glasovi i ideje o tome dopiru sa svih strana, ciljevi mnoštva su različiti i traje opća i sveobuhvatna kakofonija.

U Noćnom životu grupa nezadovoljnika zauzima gradski trg i tamo podiže barikadu. U ratu ideja i ideologija, u kovitlacu koji oponaša onaj revolucionarni, u brzim izmjenama visokog i niskog jezika, plemenitih i niskih strasti, traje komedija koja se učas može okrenuti u kaos i nasilje."

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE