Naslovnica > PREDSTAVE > Noćni život

Noćni život

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Praizvedbu novog dramskog teksta Ivana Vidića režira Paolo Magelli.
autorski tim funkcija
Željko Burićscenograf
Ljupče Konstantinovskladatelj
Boris Greinerscenograf
Ivan Vidićautor teksta
Paolo Magelliredatelj
Željka Udovičić Pleštinadramaturg
Doris Kristićkostimograf

Sedam godina nakon premijere predstave Zagrebački pentagram , Paolo Magelli vraća se na pozornicu ZeKaeMa (kojemu je u međuvremenu postao umjetnički savjetnik) i to s predstavom Noćni život po drami Ivana Vidića.

Noćni život je - kaže službena najava - "dramsko djelo koji govori o sveopćem i raširenom stremljenju, gotovo pa čežnji današnjice – kako napraviti opću i sveobuhvatnu promjenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti.

Zadatak koji je pred sebe postavljalo cjelokupno dvadeseto stoljeće, stoji pred ljudima i na početku dvadeset i prvog, samo promijenjen, multipliciran i proširen u svim smjerovima – i taj zadatak postaje zahtjev vremena, sve ogorčeniji, odrješitiji i odlučniji – da bi se opstalo na zemlji treba promijeniti cjelokupnu društvenu stvarnost.

Je li način za to ustanak, pobuna, revolucija? Glasovi i ideje o tome dopiru sa svih strana, ciljevi mnoštva su različiti i traje opća i sveobuhvatna kakofonija.

U Noćnom životu grupa nezadovoljnika zauzima gradski trg i tamo podiže barikadu. U ratu ideja i ideologija, u kovitlacu koji oponaša onaj revolucionarni, u brzim izmjenama visokog i niskog jezika, plemenitih i niskih strasti, traje komedija koja se učas može okrenuti u kaos i nasilje."

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE