Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.5 [31.1.-6.2.11.]

Tjedni pregled br.5 [31.1.-6.2.11.]

Peti tjedni pregled u ovoj godini donosi pet premijera, ali i jedan festival i jedno gostovanje, a sve to od Zagreba preko Splita do Virovitice.
Share on facebook
Share on twitter

utorak, 01.02.11

Prva ovotjedna premijera zbit će se zagrebačkom kazalištu Žar ptica, za koje Oliver Frljić adaptira jedan od najomiljenijih naslova domaće dječje književnosti, roman Mate Lovraka -  Družba Pere Kvržice.

Glavnu ulogu, bistrog i snalažljivog seoskog dječaka koji zajedno s vršnjacima odluči u tajnosti preurediti i obnoviti staru i napuštenu vodenicu na kraju sela, igra Zoran Pribičević.

A dok se u Žar ptici budu bavili dječjim zadrugarstvom, u HNK Split bavit će se - kazalištem. Naime, iste večeri na sceni splitskog teatra premijerno će biti izvedena Tartuffeerie, Držićem nagrađena pseudomolierovska drama ravnateljice Drame zagrebačkog HNK, Sanje Ivić, u kojoj Molièreov ‘Tartuffe’ neće dočekati premijeru jer redatelj režira predizborni skup, a glumci igraju u sapunici.... Predstavu režira Goran Golovko.

četvrtak, 03.02.11

Studio za suvremeni ples nakon rezidencije u Plesnom centru Oslo i ovacijama dočekane praizvedbe u bečkom Tanzquartieru, svoju najnoviju predstavu Spin, konačno premijerno izvodi i u Zagrebu. Koreografiju potpisuje gost s Novog Zelanda - Matthew William Smith.

petak, 04.02.11

Zahvaljujući kreativnom računovodstvu, u kazalištu Komedija u petak će proslaviti 200. izvedbu predstave Đerdan. Naime, to glazbeno-scensko djelo Jakova Gotovca praizvedeno je 29. studenoga 1955., a predstava je u obnovljenoj verziji na repertoar vraćena 2010. Obljetnica se pak odnosi na ukupan broj izvedbi tog naslova od - praizvedbe.

Iste večeri, započet će 7. Virkas, godišnja revija kazališnih predstava u organizaciji Kazališta Virovitica, i to odmah premijerom predstave Don Juan. Priču o velikom zavodniku i vječnom buntovniku protiv svih mogućih autoriteta, na scenu Kazališta Virovitica postavlja Dražen Ferenčina.

subota, 05.02.11

Nakon prošlosezonske premijere na Dubrovačkim ljetnim igrama, u subotu će Revizor dočekati i prvu izvedbu na sceni svog drugog koproducenta - Zagrebačkog kazališta mladih. . Gogoljevu dramu koja prikazuje rusko društvo 19. st. puno korupcije i nemorala režirao je Jernej Lorenci.

nedjelja 06.02.11

Repertoarne novosti tjedna zaključit će gostovanje tuzlanskog Kabare teatra na već spomenutom Virkasu. Mladi glumci iz Tuzle predstavit će se kabaretskim kolažem šansona, songova iz mjuzikla i Weillovih skladbi, sabranih u predstavu Adem i Eva

/foto: DSP Photo/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE