Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Sezona 2008/09: GKL Split

Sezona 2008/09: GKL Split

U kazalištu koje je pokrenulo 'Marulića' za djecu, logično, ove sezone igraju samo tekstove domaćih autora, među kojima se našla i - sama ravnateljica teatra.
Share on facebook
Share on twitter

Prenosimo vam najave premijernih naslova u sezoni 2008/2009. onako kako ih je oglasilo Gradsko kazalište lutaka Split.

Zvonimir Balog: Zlatna zemlja, režija: Dražen Ferenčina
premijera: listopad 2008.

U ovoj fantastičnoj priči s elementima krimića otkrit ćete jedan novi svijet u kojemu su vrijednosti nešto o čemu mi i ne pomišljamo, a možda, ne možda nego sigurno bismo trebali. Što je Galapagos oko kojeg se stvara zaplet i urota i koje su to vrijednosti koje će djevojčicu Evu iznenaditi ali i pokazati da previše važnih stvari zaboravljamo ili zanemarujemo, iznenađenje je koje vas očekuje u svibnju.

Zdenka Mišura: Jedan, dva, tri... , režija: Dunja Adam
premijera: ožujak 2009.

U jednoj džungli, u kojoj je sve manje životinja, a sve više ljudi, živi mala žirafa, jedinica. I baš joj je super biti jedinicom jer ne mora s nikim dijeliti ni bombone, ni priče, ni mamu, ni tatu... Ali što kad trebaš nekoga za igru, kome ćeš povjeriti tajne koje nisu za roditeljske uši...

Jakša Fiamengo: Morsko more, režija: Ladislav Vindakijević
premijera: travanj 2009.

"More u Komiži dolazi s mora / poput kakvog živog i pametnog stvora / i dok lako ljulja guce i gajate / u mrežama starim vrijeme sna nam plete." (J. Fiamengo)
San koji je more isplelo pjesniku nakratko ćemo preseliti u kazalište i pustiti mu da nas ljulja, grli, da nam šapuće o dalekim gradovima, zvijezdama, oblacima ... More je glavni lik u priči o djetinjstvu punom plavetnila, zvona s kampanela, otvorenih prozora u kojima plove brodovi, koju je iz stihova Jakše Fiamenga složio Ladislav Vindakijević, a s njima se igraju i četiri klinca, ribe, morski konjic, galeb, pas i jedna koza.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI