Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.44/2010

Tjedni pregled br.44/2010

5 premijera, sva sila gostovanja, uključujući i ona festivalska, plus cijela Noć kazališta - ovog tjedna dosita ćete morati biti u formi, ako sve želite stići...
Share on facebook
Share on twitter

Tjedan otvara gostovanje Malog pozorišta Duško Radović s predstavom  Knjiga lutanja, koja je premda na Trešnjinom webu navedena kao 'događanje', zapravo autorsko djelo Maje Pelević i Dalije Aćin u kojem potonja i igra.

Dan kasnije,prvu će ovosezonsku opernu premijeru imati HNK Split, a koliko je  u trenutnim okolnostima izbor naslova pametan (s obzirom na prokletstvo Onog Škotskog Kralja Čije Ime Ne Spominjemo), znat će svi koji 15. 11. pogledaju (uuups)  Macbetha . Svima koji neće i/ili ne mogu do HNK Split na raspolagnju je uvijek i snimka istog naslova iz - Met Opere

Iste večeri publika će u Zagrebu moći pogledati još jedan Filmski ponedjeljak u Zagrebačkom plesnom centru, a koji se i dalje bavi njemačkim plesnim filmom.

16. studenog u Teatru ITD započinje najmlađi od domaćih festivala Nu:Write Theatre Festival, a na čijem će se programu naćio sva sila off imena britanske scene.

17.11. premijerno će pak u GKL Split biti izvedena Košulja sretnog čovjeka u režiji Gorana Golovka, a koju je prema talijanskoj narodnoj predaji adaptirao i gra - Belmondo Miliša.

18.11. na gostovanje u HNK Varaždin stže  Slovensko Ljudsko Gledališče iz Celja s predstavom nastalom prema filmu Ingmara Bergmana  Jesenja sonata

Iste će se večeri u Ilici 90, dakle u Histrionskom domu, pretpremijerno igrati novi tekst Amira Bukvića -  Tko je srušio Berlinski zid , a jednu tramvajsku stanicu dalje - u Kerempuhu - i jubilarna 60. komedija Fadila Hadžića -   Prevaranti. Prva će pak službenu premijeru imati dan, a druga - dva kasnije.

I dok domaći kazalištarci budu pretpremiejrmo vrijedni, u zagrebačkoj Areni gostovat će najveća svjetska novocirkuska atrackcija - Cique du Soleil, s predstavom - Saltimbanco.

Za one manje spektakularnih apetita iste večeri u  Zagrebačkom plesnom centru na programu je pak - City to City Cabaret

19. studenog, prvu će baletnu premijeru u slavljeničkoj, 150. sezoni imai HNK u Zagrebu. Riječ je o prvom ovdašnjem cjelovečernjem baletu koreografa Lea Mujića, inspiriranom poezijom Dobriše Cesariće, a sve pod naslovom  Tišina mog šuma.

20. studenog u cijeloj se Hrvatskoj (osim u nekolicini kazališta poput Kerempuha i Komedije) zbiva Noć kazališta, a koja vam nudi niz neobičajenih pristupa kazalištu, svu silu besplatnih ulaznica, okrugle stolove, izložbe i ina čudesa...

Ista večer podjednako bogata prograom bit će i u susjednoj Bosni i Hercegvini zahvaljujući Bosanskom narodnom Pozorištu iz Zenice, a program te Noći teatra pronaći ćete ovdje.

Noć 20.studenog posebno će biti svečana u Virovitici gdje spremaju premijeru predstave  39 stepenica po istoimenom romanu Johna Buchana i filmuAlfreda Hitchcocka.

Kome sve to nije dosta - neka navrati i idući tjedan :)

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI