Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.26/2010

Tjedni pregled br.26/2010

Ljetna sezona započinje novim izdanjima festivala – otvaraju se Riječke ljetne noći, koje nude premijernu izvedbu 'Cavalerrije Rusticane' na otvorenom, zatim Osječko ljeto kulture, Zlatni lav u Umag dovodi 'Watching others', a 'Koreolabosom' im se premijerno pridružuje i zagrebački HNK.
Share on facebook
Share on twitter

Riječke ljetne noći stigle su do rednog broja sedam, a ove godine otvorit će ih Oda radosti pod ravnanjem Nade Matošević, u režiji Ozrena Prohića i u izvedbi solista, zbora i orkestra HNK Ivana pl. Zajca, koju su, kako se to već udomaćilo za otvaranje, smjestili na ponton u luci između Gata Karoline Riječke, Rive Boduli i pomorsko-putničkog terminala. Riječke ljetne noći otvaraju se 29.06., a traju do 24.07.

Njima pripadaju idvije  ovotjedne premijere,  'Trsatska gradina' u režiji i koreografiji Žaka Valente, ostvarena u suradnji s Kazališnom radionicom Malik (premijera: 30.06.) te  'Cavalleria Rusticana' u režiji Ozrena Prohića, koja je premijerno zapravo zaigrala 2002., no za ovu su je priliku obnovili u novom ruhu – tj., također izmjestili na otvorenu pozornicu, gdje se igra od 01.07. 'Cavalleria Rusticana' prva je opera Pietra Mascagnija, a govori o nesretnom ljubavnom trokutu, koji završava dvobojem za čast...

Samo dan kasnije, 02.07., gostovanjem mariborskog SNG-a koje otvara festival, pridružit će im se i Zlatni lav. 'Watching Others' novi je projekt nastao u suradnji koreografa Edwarda Cluga i skladatelja Milka Lazara, a u njemu je Clug ispitivao mogućnosti ljudskog tijela.

Svoje mogućnosti, ali one koreografske, testira i ansambl Baleta HNK u Zagrebu, koji je ponovno pokrenuo projekt koreografskih radionica. Pod zajedničkim nazivom 'Koreolabos' 29. i 30.lipnja pogledajte niz kratkih uradaka Ksenije Krutove, Pavle Mikolavčić, Edine Pličanić, Andreja Barbanova, Svena Coponyja, Benjamina Durana, Alena Gotala, Ilira Kernija, Sabrine Feichter i Daniila Yastrebova dok će u drugom dijelu večeri biti izvedena koreografija autorice Barbare Novković-Novak.

Od kazališnih događanja ovaj tjedan očekuje vas još i otvaranje 10. Osječkog ljeta kulture, gdje možete 29.06. pogedati nedavno premijerno izvedenu 'Operu za tri groša' u režiji Željka Vukmirice, a što se dalje nudi u ljetnoj sezoni, provjerite sljedeći tjedan.

*   *   *

/naslovna/: Justin Fisk

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI