Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > ‘Generacija ’91. – 95.’ osvojila Beč

‘Generacija ’91. – 95.’ osvojila Beč

Austrijski kritičari oduševljeni gostovanjem predstave ZKM-a na festivalu Wiener Festwochen. I publika je mlade glumce ispratila ovacijama.
Share on facebook
Share on twitter

U bečkom kazalištu Dschungel 13. i 14. lipnja, pred prepunim je gledalištem gostovala predstava Boruta Šeparovića rađena po motivima romana 'Jeb'o sad hiljadu dinara' Borisa Dežulovića. Austrijski su kritičari sjajno reagirali na 'izvanrednu i uvjerljivu poduku iz hrvatske povijesti', natječući se u komplimentima autorima i glumcima. Heinz Wagner za Kurier piše: '... predstavu Generacija '91. – '95. izvrsno je odigralo dvanaest mladića između 15 i 20 godina. Izvrsno utoliko jer ne samo što su glumački sto posto prisutni, već i zato što hektično, u improviziranim sukobima u završom dijelu, pokazuju profesionalnu kvalitetu.' Patricia Kafer za Die Presse kaže kako 'mladi iz Hrvatske uvjerljivo, odlučno i hrabro analiziraju svoju povijest', dok austrijska novinska agencija APA ističe da je 'publika vidno oduševljena zahvalila glasnim i dugim aplauzom, praćenim ishićenim povicima i odobravanjem'.

U predstavi 'Generacija '91. - '95.' glume mladi naturščici rođeni za vrijeme trajanja Domovinskog rata: Aldin Kasumović, Andrej Kopčok, Andrej Vesel, Bernard Tomić, Dario Stajčić, Filip Jurković, Ivan Fedor, Ivan Pašalić, Luka Šulje, Matija Čigir, Marija Šakoranja, Nikola Nedić i Svebor Kamenski Bačun. Dramaturgiju potpisuje Goran Ferčec. Nekoliko dana prije Šeparovićeve predstave, u sklopu istog, 'Generacija (ex) YU' programa festivala Wiener Festwochen, u Beču je gostovao i 'Turbo folk' Olivera Frljića i riječkog HNK.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE