Naslovnica > VIJESTI > PLES > One Flat Thing, reproduced

One Flat Thing, reproduced

Dvadeset stolova i dvadeset plesača u kratkom plesnom filmu Williama Forsythea i Thierry De Meyja.
Share on facebook
Share on twitter

One Flat Thing, reproduced spada među važnije koreografije Williama Forsythea, jednog od najpoznatijih svjetskih koreografa. Plesačku karijeru je započeo u Stuttgart Baletu u kojem je napravio i svoju prvu koreografiju i nekoliko godina radio kao 'kućni' koreograf. Zatim je nekoliko godina proveo kao slobodnjak, koreografirajući po cijelom svijetu. Punih dvadeset godina bio je ravnatelj frankfurtskog Baleta a 2005. osnovao je vlastiti ansambl, The Forsythe Company. U svojoj dosadašnjoj karijeri može se pohvaliti s čak četiri Bessie nagrade i tri Laurence Oliviera.

Predstava One Flat Thing, reproduced nastala je 2000. i kao mnoge prijašnje Forsythove koreografije, bavi se kaosom nasuprot simetriji. Na sceni je dvadeset stolova koje plesači neprestano razmještaju i koriste kao scensku površinu.

Filmsku verziju je režirao skladatelj i filmski redatelj Thierry De Mey, poznat po suradnjama s Anne Terese de Keersmaeker, Wimom Vandekeybusom i naravno, Forsytheom. Među plesnim filmovima koje je režirao je i kultni Rosas Danst Rosas.

1/3

2/3

3/3

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI