Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.4/2010

Tjedni pregled br.4/2010

Kako izgleda Valentinovo u Budimpešti provjerite u Karlovcu, paralelne svjetove potražite u Osijeku, oživljene crteže u Velikoj Gorici, a u zagrebačkoj Maloj sceni čekaju vas Ana i Mia...
Share on facebook
Share on twitter

Premijerni tjedan započinje u četvrtak, 28.01., kad će se u GK Zorin dom u suradnji s tuzlanskim Teatrom Kabare odviti premijera autora i redatelja Zvonimira Ilijića 'Do viđenja u Budimpešti'. Predstava se bavi parom, Zagrepčankom i Sarajlijom koji se svake godine na Valentinovo susreće u Budimpešti, prisjećajući se kako su se 1990. upoznali i zaljubili nakon slučajnog susreta. Njihova veza preživljava i rat, te sve drugo što se oko njih događa...

Dan kasnije, 29.01., u osječkom HNK premijerno će se odigrati 'Paralelni svjetovi' Mire Gavrana, tekst u kojem je autor odstupio od svoh uobičajenog intimističko-komornog svijeta komedija, te raspisao priču za čak sedamnaest likova. 'Paralelni svjetovi' iskušavaju može li se stvarni život zamijeniti novim, izmišljenim, uz pomoć jednog psihičkog poremećaja, disocijativne fuge, a sve to u režiji Roberta Raponje.

Istog dana premijera će se održati i u Velikoj Gorici, a riječ je u predstavi 'Crtančica' autorice Ane Savić Gecan, u kojoj likovi s papira oživljavaju uz pomoć animacije i filmskih projekcija. 'Crtančica' je svojevrsni spoj likovne umjetnosti i kazališta, a namijenjena je djeci.

Posljednja ovotjedna premijera bit će izvedena 30.01. u Maloj sceni. 'Ana i Mia' nisu samo imena glavnih likova, već i izvedenice naziva dobro poznatih i vrlo prisutnih poremećaja u prehrani – anoreksije i bulimije. Predstavu, koja nastavlja niz u kojem se Mala scena bavi aktualnim problemima mladih, autorski potpisuju redateljica Anica Tomić i dramaturginja Jelena Kovačić.

Od ostalih kazališnih događanja ovaj tjedan možemo vas uputiti još i na Kazališnu srijedu koja se ovaj put bavi temom 'Kako do gledatelja', a raspravlja o tome je li recesija ispraznila gledališta, ili upravo suprotno, 'depresivna stvarnost puni kazališne dvorane jer ju je uz predstave lakše zaboraviti'. Tribina se održava u KIC-u 27.01.2010. u 19 h.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI