Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Ponoćna igra u Sarajevu

Ponoćna igra u Sarajevu

Drama 'Ponoćna igra' Dubravka Jelačića Bužimskog, nakon neslavne posljednje domaće produkcije, postaje predstava Narodnog pozorišta u Sarajevu.
Share on facebook
Share on twitter

Drama Ponoćna igra praizvedena je je u Varaždinu, 24. svibnja 1985.g. u režiji Lawrenca Kiirua i izvedbi Mirjane Sinožić i Ljubomira Kerekeša. Potom su je u produkciji Glumačke družine Histrion igrali Ena Begović i Matko Raguž, u režiji Želimira Mesarića, a tu je produkciju snimio i dramski program Hrvatske televizije...

Posljednji put je u Hrvatskoj (barem prema nama raspoloživim podacima) premijerno postavljana 2000. godine u produkciji organizacije Argus art, a tom je premijerom ujedno (neslavno) kao redatelj debitirao i TV-kritičar, novinar i propali kandidat za zagrebačku Skupštinu - Branko Vukšić, dok su u predstavi (uz glazbu Zrinka Tutića) igrali Ljubomir Kerekeš i tadašnja starleta, a danas zaposlenica Croatia Recordsa - Klaudija Čular.

Ponoćna igra priča je o dvoje glumaca koji uoči premijere posljednji put, sami, noću u kazalištu, prolaze tekst drame koju će zaigrati. U toj drami pjesnik Vladimir Vidrić udvara djevojci Sali, a postupno se taj senzibilitet prenosi na privatan život glumaca. Njihovo zbližavanje potaknuto je zbivanjima unutar drame, koje se intenzivira sve više u toku tog neobičnog pokusa. Na površinu izbijaju novi, do tad prikriveni osjećaji...

U Sarajevu će pak Ponoćna igra imati poseban tretman jer je (doduše na malu scenu tog teatra) postavlja sam ravnatelj Narodnog pozorišta - Gradimir Gojer i to u sezoni u kojoj taj teatar slavi 85. godina postojanja.

Premijera je zakazana za 8. svibnja, a u scenografiji i kostimima Vanje Popović, te uz glazbu Đele Jusića, igrat će Mediha Musliović i Izudin Bajrović.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE