Naslovnica > PREDSTAVE > Zločin na kozjem otoku

Zločin na kozjem otoku

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Priču o tri žene čiji će život jedan misteriozni muškarac okrenuti naglavačke, nakon Riječkih ljetnih noći, Damir Zlatar Frey postavlja i u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
autorski tim funkcija
Ugo Bettiautor teksta
Raffaelo Cavarraoblikovatelj svjetla
Damir Zlatar Freyredatelj
Damir Zlatar Freyscenograf
Damir Zlatar Freykostimograf

Ugo Betti, jedan od najpoznatijih talijanskih dramatičara prve polovice 20. stoljeća, po zanimanju je bio pravosudni djelatnik, pa tako nije niti čudno da su se sve njegove drame bazirale na temama društvenog morala, odgovornosti, te kazne, zbog čega je i dobio atribut talijanskog Kafke, često u svojim dramama prikazujući likove koji su progonjeni egzistencijalistički obilježenim osjećajem krivnje i potrebom za vlastitim iskupljenjem.

Zločin na kozjem otoku, drama iz 1946. godine, fokusira se na osobnosti triju žena – majke, kćeri i šurjakinje, koje će u trenutku upoznavanja šarmantnog muškarca doći u situaciju koja bi mogla bitno ugroziti njihove obiteljske živote.

Damir Zlatar Frey Zločin je već režirao na Riječkim ljetnim noćima 2008. godine, a četiri godine kasniej postavlja ga i na scenu Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE