Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni TV pregled

Tjedni TV pregled

Od berlinske plesne groznice i ulomaka iz nedavnog zajedničkog koncerta Anne Netrebko i Rolanda Villazona, do portreta Alberta Camusa i Ivanke Boljkovac...
Share on facebook
Share on twitter

Berlinska plesna groznica
Ponedjeljak/ 04.01./ 22:25/ ARTE
Nedjelja/ 10.01/ 06:00/ ARTE

Berlin je poznat kao grad plesa, ne samo za vrijeme trajanja Dana plesa u siječnju već je tijekom cijele godine dom mnogobrojnim plesačima iz  čitavog svijeta. Ovaj dokumentarni film prati privatni i profesionalni život šest različitih  plesača koji plešu u 'Staatsballettu',  plesnoj grupi ' Toula Limnaios', anasmblu Sashe Waltz ili su slobodni plesači  Jedna od njih je Marija iz Estonije, koja prošla na audiciji i sada pleše u državnom baletu pod vodstvom Vladimira Malakhova;  Ante je podrijeklom Hrvat, rođen u  Berlinu, slobodni umjetnik čija se predstava bavi konceptom zavičaja; Mata je Grkinja  i pripada anasmblu Sashe Waltz, a provela je pet godina u New Yorku učeći plesnu tehniku Mercea Cunninghama. Eva je Švicarka,  već 10 godina živi i radi u Berlinu, trenutno se bavi svojim solo nastupima; Ute je plesač u plesnoj grupi ' Toula Limnaios' dok je Rosalind iz Stokholma, i Berlin je zavoljela tokom školovanja. Film prati plesače u razdoblju od šest mjeseci.

Albert Camus, bitka s apsurdom
Ponedjeljak/ 04.01./ 23:20/ ARTE

Film prikazuje portret  poznatog francuskog književnika  Alberta Camusa rođenog 1913. u Alžiru. Dokumentarni film je nastao u surdanji s Olivierom Toddom autorom biografije 'Camus-jedan život',  u prikazuje Camusov život, rad i putovanja. Film je ograničen na njegova najvažnija djela:  'Stranac',  'Pad' i 'Prvi čovjek' te  mjesta njihovoga nastanka Alžir, Pariz i Provancu.

Noć
Utorak/ 05.01/ 05:00/ ARTE

'Noć' je zamišljena kao emisija za video-umjetnike i cijelu alternativnu scenu. Raspon tema kojima se bavi je vrlo širok: kazalište, filozofija, putovanja, mediji i sama televizija.

Ljudi smo: Ivanka Boljkovac
Utorak/ 05.01/ 17:56/ HRT PLUS

U emisiji se portretira poznata operna pjevačica sopran Ivanka Boljkovac, koja je rođena 29. svibnja 1955. u Karlovcu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je u klasi profesorice Marije Borčić 1978. godine te magistrirala 1980. godine ulogom Elisabette u Don Carlosu. Iste je godine postala članica Opere HNK u Zagrebu. Odlukom Ministarstva kulture od 17. lipnja 2003. proglašena je nacionalnom prvakinjom.

Anna Netrebko i Rolando Villazon u Pariškom 'Théâtre des Champs-Elysées'
Petak/ 08.01./ 06:00/ ARTE

Repriza prošlotjednog koncerta prikazanog na Arteu. Po prvi put su se  Anna Netrebko, ruska sopranistica i Rolando Villazon, meksički tenor pojavili kao par opernih solista zajedno u Francuskoj.
Ulaznice za koncert 28. ožujka 2007. u 'Théâtre des Champs-Elysees' u Parizu  brzo su rasprodane. ARTE  pokazuje više  ulomaka iz programa: poznate arije i duete iz talijanskih i španjolskih opera - poput Verdija, Ponchielli, Catalani, Puccinija...
Barefoot on stage
Petak/ 08.01/ 13:50/ ARTE

Kratki igrani film talijanskog redatelja Andrea Rovette o plesačici pred koju, na audiciji, redatelj postvalja dugu listu zahtjeva. Film je najavljen riječima:  Plesačica. Redatelj. Audicija. Borba za život ili smrt.

Drugi red partera
Petak/ 08.01./ 17:05/ HRT 2
Petak/ 08.01./23:25/ HRT 1

Doma ili u buži
Subota/ 09.01./ 22:45/ HRT 2

G.B. Pergolesi: Služavka gospodarica
Subota/ 09.01./ 23:45/ HRT 2

Priča o služavki neženje, koja pomoću lukavstva postaje žena svoga gospodara. Prvi puta je izvedena u Napulju 1733.godine.

Opera box
Nedjelja/ 10.01./ 09:25/ HRT 1

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI