Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Tjedni pregled br. 18

Tjedni pregled br. 18

Završavaju Marulovi dani a počinju Male scene i Bok fest, u gostima su Shaker, Ćeif, [mede:a]: i Sabrana dela Viljema Šekspira. Premijerno pak 'Kartografija' i 'Najveća su šteta...'
Share on facebook
Share on twitter

Tjedan započinje jednim - zatvaranjem. Onim 18. Marulićevih dana, na kojem će nakon prigodne dodjele nagrada biti (izvan konkurencije) izvedeni splitski Skup.

Nešto sjevernije, u Zadru, istog će dana premijerno biti izvedena edukativna predstava Najveća su šteta droga i cigareta, a koju u Kazalištu lutaka režira sam autor - Dražen Ferenčina.

Također 28. travnja (ali i dan kasnije) u Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje predstava Shaker izarelske Inbal Pinto Dance Company, kojom se zapravo najavljuje 25. Tjedan suvremenog plesa, a za koju smo vam ulaznice podijelili ovdje.

U utorak, 29. travnja zbit će se i prva ovotjedna premijera u Zagrebu, ali ujedno i prva koju kao koreografkinja potpisuje dugogodišnja članica Zagrebačkog plesnog ansambla, Andreja Široki. Za svoj koreografski debut odabrala je istraživati tijelo kao mapu, pa se stoga predstava zove Kartografija, a možete je pogledati u Gliptoteci.

Ako pak od plesa više volite drame i to one Shakespeareove, a vremena nemte puno i 2. svibnja planirate biti u Osijeku, znajte da u tamošnjem HNK gostuje Narodno pozorište iz Subotice i to s predstavom - Sabrana dela Viljema Šekspira.

Dan kasnije, dakle 3.5. i službeno počinje proljetni maraton kazališnih festivala i to otvaranjem Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci (MFMS), odnosno Bjelovarskih odjeka kazališta iliti BOK festa u Bjelovaru.

No, BOK u svom programu osim predstava ima i koncerte i humanitane utakmice pa će mu prva profesionalna kazališna predstava biti Na rubu pameti u izvedbi Dragana Despota i to 4. svibnja.

MFMS ili popularno Male scene, pak, započinju izvedbom Ulyssesove predstave Pijana noć 1918 na sceni HKD Sušak, a potom će do kraja tjedna ugostiti još i dva gostovanja - Ćeif, autora Mirze Fehimovića, koji je u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i MESS-a režirao Egon Savin, te potencijalno najveći hit festivala - Burgtheaterovu predstavu [mede:a]: /naslovna/, u režiji Grzegorza Jarzyne. Obje predstave na programu su 4. travnja.

Male scene traju do 10. svibnja, BOK do 18. svibnja, a već 5. svibnja za pažnju će se s njima boriti i zagrebački FFRIK!. Idući tjedan bit će dakle - udarnički.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI