Naslovnica > VIJESTI > INFO > Glumica i redateljica optužila Branislava Lečića za silovanje

Glumica i redateljica optužila Branislava Lečića za silovanje

Nakon što je lani na Sarajevo Film Festivalu prikazan njezin dokumentarac o žrtvama silovanja, "Hold Me Right", glumica i redateljica Danijela Štajnfeld Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu prijavila da ju je silovao Branislav Lečić.
Share on facebook
Share on twitter

U prvim kadrovima filma Hold Me Right / Zaceli me, lani prikazanog na Sarajevo Film Festivalu, redateljica i glumica Danijela Štajnfeld zove roditelje i prvi put im otkriva da je silovana.

Štajnfeld je nakon silovanja, 2012. godine odselila u SAD, a posttraumatski poremećaja liječila je uz pomoć terapeuta.

Zatekla me je činjenica da to što ću govoriti o tome je zapravo početak toga da budem okej. To je lečenje. Bilo je to veliko otkriće za mene. Posle silovanja poveravala sam se jedino mom laptopu. Snimila sam male video zapise koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva oseća posle zlostavljanja”, ispričala je.

Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirovi materijal ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču”, rekla je tada u izjavi koju je prenio Variety.

Lani je tijekom promocije film otkrila kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, no nije željela otkriti njegovo ime. Koncem kolovoza izjavila ja da će se “uskoro sve saznati”, a u međuvremenu je Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu prijavila kako ju je silovao kolega glumac, bivši ministar i trenutno osporavani predsjednik oporbene Demokratske stranke Branislav Lečić.

Štajnfeld se prije nekoliko dana na poziv tužitelja pojavila u beogradskom Višem javnom tužiteljstvu, kako bi dopunila svoj prethodni iskaz, a djelovi istog već su 'iscurili' u srpske medije, pa je portal Informer objavio snimku razgovora između Štajnfeld i Lečića, u kojem potonji ne negira silovanje, dapače objašnjava kako je to, po njemu, bilo svojevrsno iskazivanje časti, jer on seksualno ne opći s bilo kim.

 

Na upite beogradskih medija Lečić je isprva kratko odgovorio: “Ne mogu imati komentar na jednu tako osjetljivu temu, dok iz Tužiteljstva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na bijelo da me je optužila za takvu stvar.", da bi se potom oglasio prioćenjem u kojem među inim stoji:

Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovarati u Tužiteljstvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskreditira”, navodi Lečić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI