Naslovnica > VIJESTI > INFO > Odbačena krivična prijava za silovanje protiv Lečića

Odbačena krivična prijava za silovanje protiv Lečića

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića.
Share on facebook
Share on twitter

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića, zbog krivičnog djela silovanja, "jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", priopćili su.

Kako se navodi u priopćenju, tijekom predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma Zaceli me, autorice Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz spomenutog filma, medicinska dokumentacija o liječenju Danijele Štajnfeld, a obavljeni su i razgovori sa brojnim osobama koje bi eventualno mogle imati  saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo. Razmatrana je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

"Nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave. Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donijetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu", navodi se u priopćenju Višeg javnog tužilaštva.

Podsjećamo, Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld u ožujku su ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine. Lečić je odbacio sve optužbe i tvrdio da nije učinio ni pokušao kazneno djelo silovanja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE