Naslovnica > VIJESTI > Miroslavu Miki Aleksiću 30 dana istražnog pritvora

Miroslavu Miki Aleksiću 30 dana istražnog pritvora

Vlasniku i voditelju privatne glumačke škole u Beogradu, Miroslavu Aleksiću, određen je pritvor od 30 dana nakon što ga je nekoliko bivših učenica na čelu s glumicom Milenom Radulović optužilo za silovanje, seksualno zlostavljanje i bludne radnje
Share on facebook
Share on twitter

Sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Aleksiću je odredio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, ali i temeljem činjenice da je za ta djela propisana kazna zatvora dulja od 10 godina.

Optužbe protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović, a pridružilo joj se još nekoliko djevojaka, polaznica Alesićeve škole glume, svjedočeći da su bile žrtvom seksualnog zlostavljanja i silovanja u razdoblju od 2008. do 2020. godine, u vrijeme dok su bile malodobne i kasnije, što je policiji bio dovoljan razlog da Aleksića uhiti.

Aleksić je na saslušanju nijekao optužbe, ali je Tužiteljstvo zatražilo jednomjesečni pitvor i najavilo da će provesti istragu, ali da se do daljeg neće očitovati u javnosti.

S obzirom na težinu kaznenih djela, a poglavito imajući u vidu da su kaznena djela počinjena i prema malodobnim osobama, tužiteljstvo je ukazalo na "zakonsku obvezu svih sudionika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju tijekom postupka", imajući u vidu interese oštećenih "koje tek trebaju biti ispitane u istrazi".

"U ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost s detaljima samog postupka“, poručilo je Tužiteljstvo u Beogradu.

U međuvremenu je na višekratne upite srpskih medija kratko reagirala i Biljana Mašić, profesorica na FDU, i supruga Miroslava Mike Aleksića.slučaju.

"Bit će šta će biti", rekla je i dodala da nema daljih komentara.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI