Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.38/2009

Tjedni pregled br.38/2009

'Blind in Theatre' i 'Zajčevi dani', '2žene2brata2metra' te 'Anti Edip: Anarhizam i shizofonija' ključne su stavke ovotjednog domaćeg kazališnog repertoara.
Share on facebook
Share on twitter

Iako bi to iz domaćih medija bilo teško zaključiti, u Zagrebu i dalje traje 6. BIT festival, a u njegova posljednja dva dana na rasporedu je gostovanje predstave 'Kraj igre' iz Srbije, te domaća produkcija 'Crveno Bijela Kapica'.

U Rijeci pak traju Zajčevi dani, čiji veći dio kazališnog programa zauzima prošlog vikenda praizvedena opera Casanova u Istri.

Kad smo već kod premijera -  ovog tjedna na rasporedu su tek dvije, a zbit će se na isti dan - 9.10.

Prva je na programu Istarskog narodnog kazališta Pula, a iza njezina naslova  2žene2brata2metra krije se autorski tandem Aleksandra Janeva Imfeld & Goran Ferčec, te priča o razvijanju i istraživanju prepreka kao lajt motiva... Sve to: aktiviralo je improvizaciju kao metodološki postupak u procesu rada, angažirajući izvođače/izvođačice da iscrpljivanjem određene/zadane teme pokušaju uspostaviti odnos prema mijeni, nestalnosti i arbitrarnosti svega što ih na sceni okružuje u danom trenutku.

Istog dana u zagrebačkom Teatru &TD premijerno će biti izveden i najnoviji projekt Tanje Vrvilo i Damira BArtola Indoša:  Anti Edip: Anarhizam i shizofonija koji je dobio naziv po jednom od najpoznatijih djela proizašlih iz kolaboracije Deleuza i Guattaria, odnosno Anti Edip – Kapitalizam i shizofrenija, a koje poručuje – ne zaljubljujte se u vlast. Kao osloncima u kreiranju predstave Indoš i Vrvilo koristili su se materijalima iz života španjolskog anarhista Buenaventure Durrutija, francuske filozofkinje i aktivistice za ljudska prava Simone Weil, antikolonijalnog pjesnika Lintona Kwesija Johnsona i anarho-arhiteka Eyala Weizmana.

I to je od repertoarnih novosti, barem zasad - sve.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI