Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Prijenos uživo iz ZKM: Your Love Is King

Prijenos uživo iz ZKM: Your Love Is King

Monodramu autora Espija Tomičića izvest će danas, 21. travnja u live streamu iz ZeKaeMa, Mateo Videk u režiji Hrvoja Korbara.
Share on facebook
Share on twitter

Your Love Is King dramski je tekst višestruko nagrađivanog autora Espija Tomičića nastao u sklopu ZKM-ovog programa mentorsko-laboratorijskog rada s mladim dramskim piscima „Budućnost je ovdje”. Tekst je koncertno čitan 10. veljače u ZKM-u u izvedbi Matea Videka i u režii Hrvoja Korbara, a pod mentorstvom Tomislava Zajeca.

Taj intimni monolog trans osobe o nadolazećoj smrti vlastite majke, nagrađen je na natječaju portala Drame.hr za adaptaciju drame u filmski scenarij, a nedavno je i objavljen u izdanju Multimedijalnog instituta MaMa koji ga je tad najvaio ovako:

"Iako ovakva djela mogu korisno poslužiti za širenje trans-politike, povijesti i kulture, drama Espija Tomičića otvara novo poglavlje umjetničke ekspresije, samodefinirane i samostvorene, a ne unaprijed zadane ili nametnute: utakanje vlastitog iskustva u generacijske uvide u kontrakulturu dobrodošla je ali i nužna alternativa pričama kojima je prioritet želja da se uklope u buržoaske norme, u kojima je „trans“ tek trendovska uzrečica iz Seksa i grada."

Prijenos iz ZKM-ove dvorane Polanec možete pratiti u utorak, 21. travnja 2020. na Facebook stranici kazališta, dok sam tekst možete pročitati u nastavku.

Tomicic_Espi_Your_Love_Is_King_2020

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE