Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Koncertno čitanje: Your Love Is King

Koncertno čitanje: Your Love Is King

U ponedjeljak 10.veljače 2020. u 19:00 sati, u dvorani Polanec u Zagrebačkom kazalištu mladih održat će se koncertno čitanje drame Espi Tomičića 'Your Love Is King'.
Share on facebook
Share on twitter

Dramski tekst Your Love is King Espi Tomičića kroz monološku formu prati subjekt koji se suočava s vijesti o nadolazećoj smrti vlastite majke.

Kako kaže službena najava: "Subjekt u ovoj izrazito ekspresivno ispisanoj struji svijesti iz različitih pozicija proživljava taj događaj – on se nalazi u stvarnoj situaciji suočavanja s bolešću i neizbježnom smrti i pokušaja ponovnog uspostavljanja odnosa s obitelji nakon niza godina prekinute komunikacije, a u isto vrijeme pokušava imaginirati i konstruirati obiteljski narativ, preispituje konstrukciju vlastitog identiteta u odnosu na obitelj kao primarnu društvenu zajednicu, ali i etičku poziciju pisanja o autobiografskom materijalu i traumi vlastite obitelji te mogućnost ispisivanja Drugog u kontekstu dramskog teksta. Tekst tako postaje svjedočanstvo jednog neostvarenog odnosa i njegovo završno poglavlje - pismo i posveta vlastitoj majci u posljednjim trenutcima njenog života.

Nevjerojatno iskren, direktan i duboko emotivan, Your Love is King ima gotovo katarzično djelovanje kako za subjekt/autora drame, tako i za svakog njenog recipijenta."

Tekst i  čitanje nastaju u sklopu ZKM-ovog programa „Budućnost je ovdje”, mentorsko-laboratorijskog rada s mladim dramskim piscima, koji se ostvaruje u suradnji s Ministarstvom kulture, a pod mentorstvom Tomislava Zajeca, režira ga Hrvoje Korbar koji o cijelom projektu kaže:

S obzirom na prirodu svog posla, svakodnevno se susrećem s velikom količinom literature, pa tako i dramskih tekstova koje uglavnom čitam s profesionalnim odmakom. Tekst Your Love is King Espi Tomičića zbog svoje neposrednosti, iskrenosti i duboke emotivnosti, srušio je moj odmak. Usudio bih se reći da je to tekst prema kojem je gotovo nemoguće imati odmak te sam s radošću prihvatio prijedlog da se zajedno s Espi u sklopu programa "Budućnost je ovdje" bavim tim tekstom. Unatoč radikalnoj poziciji u kojoj se nalazi sam subjekt teksta, pitanja gubitka bliske osobe, obiteljskih odnosa, nemogućnosti uspostavljanja vlastitog identiteta unutar obiteljske zajednice, pitanja su s kojima se susreće svaka osoba i upravo zbog toga, govoreći o pojedinačnom slučaju, tekst postaje univerzalan. "

Tekst izvodi Mateo Videk.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI