Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Homesick festival Zagreb – prvi projekt Ganz novih Perforacija

Homesick festival Zagreb – prvi projekt Ganz novih Perforacija

Festival Perforacije ove godine održava se po jedanaesti put u organizaciji udruge Domino u suradnji s Ganz novom kulturom promjene.

Referirajući se na javne politike financiranja kulturnih programa i upravljanja kulturnim prostorima, kao i na posvemašnje sužavanje mogućnosti za produkciju i prezentaciju projekata umjetnika nezavisne kulturne scene, Domino (Festival Perforacije) i Ganz nova kultura promjene (ex-Ganz novi festival) udružuju snage u potrazi za drugačijim kulturnim politikama, neposrednijim načinima komunikacije s vlastitom publikom i novim prostorima izvođenja umjetničkih djela. Ulazeći u novo desetljeće održavanja, Perforacije postaju Ganz nove i pozivaju na drugačije iskustvo kazališta i revalorizaciju uvjeta umjetničkog rada.

Prvi od festivalskih programa autorski je projekt japansko-austrijskog umjetnika Michikazu Matsunea - Homesick festival Zagreb - koji se realizira u suradnji s hrvatskim umjetnicima Brunom Isakovićem, Vedranom Klepicom i Ninom Kurtelom, a održava se u domovima svojih gledatelja.

Od 7. do 9., 14. do 16. te 28. do 30. lipnja, Homesick festival Zagreb posjetit će 15 zagrebačkih stanova, a umjetnici nadahnuti vlastitom poviješću, djetinjstvom, svakodnevnim životom, željama ili snovima u vašem će stanu, samo za vas i publiku koju vi pozovete, izvesti po dvije nove predstave suvremenog kazališta.

Vaš dom postat će intimna pozornica od suvremenog plesa u vašoj dnevnoj sobi, interaktivnog protesta u vašoj kuhinji, do kazališnog eseja u vašoj spavaćoj sobi -
Homesick festival pruža vam mogućnost drugačijeg, uzbudljivog povezivanja s vlastitim iskustvom doma, trenutne lokacije, životne situacije ili stanja bivanja.

Uz minimalno napora i birokracije (jer uvijek je potrebno samo malo dobre volje i pozitivan stav), pretvorite svoj stan u mikro pozornicu i, na jedan dan, postanite vlasnik vlastitog kazališta! Novi projekt Ganz novih Perforacija - Homesick festival Zagreb - kazalište je koje dolazi k vama, u vaš dom!

Info i prijave na ganznoveperforacije@gmail.com. Više na https://thisisadominoproject.org/homesick-festival/. Predstave Homesick festivala Zagreb se ne naplaćuju, ali gledatelji mogu ostaviti donaciju.
UPUTSTVA ZA UPOTREBU HOMESICK FESTIVALA ZAGREB

Želim vas pozvati u svoj dom, što trebam napraviti?

Homesick festival Zagreb možete udomiti na e-mail adresi: ganznoveperforacije@gmail.com. Kontaktirajte nas i dogovorite točan datum, vrijeme i umjetnike.
Mogući termini izvedbe su: 7., 8. i 9.6., 14., 15. i 16.6. te 28., 29. i 30.6. (svakog petka u 20 sati, svake subote i nedjelje u 17 i 20 sati). Javite nam željeni datum i vrijeme izvedbe (predložite nam dva termina koja bi vam odgovarala) te ime jednog željenog umjetnika, a drugoga ćemo vam predložiti mi. Pošaljite nam i vaše ime, prezime, adresu i četvrt (u Zagrebu), očekivani broj gostiju te vaš kontakt telefon. Po rezervaciji, primate e-mail potvrde s datumom i vremenom izvedbe te imenima umjetnika, a na dan izvedbe par umjetnika dolazi k vama kući kako bi predstave izveli uživo.

Mogu li na predstave pozvati svoje prijatelje, obitelj, susjede?

Vaša kuća, vaše kazalište, vaša pravila! Publiku birate vi, stoga iskoristite ovu priliku za ponovno okupljanje najbližih, kao kazališni šlagvort za tulum, obiteljsku proslavu ili jedinstveno iskustvo koje želite podijeliti s prijateljima i obitelji!

Hoću li imati kakve troškove?

Predstave Homesick festivala Zagreb se ne naplaćuju, ali po odgledanim predstavama možete  ostaviti donaciju. Sve ostalo potrebno za realizaciju predstava (npr. rekvizite i kostime) donose umjetnici.

Tko su umjetnici i kakve predstave mogu očekivati?

Sve ovisi o umjetnicima koji će vas posjetiti. Michikazu Matsune japansko je austrijski izvedbeni umjetnik čiji rad karakterizira zaigranost, kritičnost i poetski apsurd; Bruno Isaković izvođač je i koreograf čija su uža specijalnost body art performansi i plesne predstave; Vedrana Klepica kazališna je autorica i dramaturginja čije su drame izvođene u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Njemačkoj, Australiji i Argentini; Nina Kurtela plesna je i vizualna umjetnica koja svojim multidisciplinarnim radovima propituje pojmove doma, identiteta i pripadnosti.

Više informacija o umjetnicima, kao i prethodnim izdanjima Homesick Festivala u Beču (2017.) i Düsseldorfu (2019.), možete dobiti na https://thisisadominoproject.org/homesick-festival/ i www.homesickfestival.eu.

Za sva pitanja, informacije kao i rezervacije termina, slobodno nam se javite na ganznoveperforacije@gmail.com.

Homesick festival Zagreb realizira se u sklopu Festivala Ganz nove Perforacije u organizaciji Domina i Ganz nove kulture promjene te uz potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba te DANCE ON TOUR AUSTRIA - projekta suradnje Tanzquartier Wien i Saveznog ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE