Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Poziv umjetnicima za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

Poziv umjetnicima za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu (mentoriranom laboratoriju za umjetnike) Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja 2019. u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici.
Share on facebook
Share on twitter

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Festival Perforacije poziva umjetnike da predstave performanse, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije i participativne umjetničke projekte. Međutim, Noć performansa je, ove godine, i dvomjesečni radni laboratorij za umjetnike, platforma za razmišljanje i edukaciju o mediju performansa te za iskušavanje i razvoj novih umjetničkih ideja koje u svoj fokus stavljaju specifičnu prirodu performansa.

Umjetnički laboratorij Noći Performansa odvijat će se će se kroz tri trodnevna susreta pod mentorskim vodstvom kazališne redateljice Nataše Rajković. Kroz razgovore s mentoricom i gostima umjetnicima (Vlastom Delimar i Silvio Vujičićem), kroz prezentacije, individualne i grupne konzultacije, istražit ćemo i pobliže objasniti specifičnost performansa kao medija, testirati motivacije ideja sudionika i zajednički raditi na razvoju predloženih  ideja i realizaciji performansa sudionika.

Do sada su svoje radove u okviru Noći performansa predstavili brojni umjetnici i umjetnički kolektivi, a među kojima su Siniša Labrović, Ivica Buljan, Oliver Frljić, Slaven Tolj, Željko Zorica, Room 100, Ivan Marušić Klif, Grupa ABS, Alen i Nenad Sinkauz, kao i mnogi drugi. Projekt je nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukao inozemnu pažnju, te je tako osim u Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku, Splitu, Zadru i Rijeci, Noć Performansa održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest i Caen), SAD-u (New York i Portland) te u Grčkoj (Atena). Projekt se provodi u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.

Umjetnički laboratorij Noći Performansa održavat će se tijekom tri vikend susreta, odnosno 26.-28.4., 17.-19.5. te 7.-9.6.2019. (petkom od 16 do 21 sata, subotom i nedjeljom od 11 do 17 sati).

Noć Performansa održat će se 15.6. u Rijeci, 29.6. u Zagrebu, s gostovanjima u ostalim gradovima partnerima tijekom srpnja i kolovoza.

Edukativni program Noći performansa je besplatan. Održava se u Zagrebu, a broj polaznika je ograničen. U želji da program učinimo dostupnim i onima koji ne žive u glavnom gradu, osigurali smo financijska sredstva za put i troškove smještaja za pet polaznika/ca. Stoga posebno ohrabrujemo zainteresirane koji žive i rade izvan Zagreba da se jave. Također, osiguran je i produkcijski budžet za realizaciju pojedinih performansa do 1000 kn bruto.

Prijave se šalju na mail: ganznoveperforacije@gmail.com (subjekt: Noć performansa 2019.) do 7.4.2019. do ponoći, a trebaju sadržavati:

- kratki opis ideje (projekta) koji želite realizirati i vaših potreba (*ovisit će o fazi rada u kojoj ste (na početku, možda imate problem s idejom ili razradom koncepta; u sredini, tražite rješenje kako određeni materijal postaviti na scenu; pri kraju, možda imate tehnički problem ili se mučite kako sve zaokružiti…)
- opišite u jednoj ili dvije rečenice glavni fokus svog dosadašnjeg umjetničkog rada
- kontakt i kratka biografija (*možete nam poslati i dodatne materijale (tekst, skice, video, fotografije...) koji će nam pomoći da se bolje upoznamo s vašim radom i potrebama.)

Za eventualna dodatna pitanja možete pisati na: ganznoveperforacije@gmail.com, a o sudjelovanju ćete biti obaviješteni do 12.4.2019.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE