Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > ‘Čitanje kazališta’ ususret premijeri ‘Pansion Rajski vrt’

‘Čitanje kazališta’ ususret premijeri ‘Pansion Rajski vrt’

Tribina Zagrebačkog kazališta mladih 'Čitanje kazališta' ugostit će redatelja Árpáda Schillinga u srijedu, 5. prosinca, u 19 sati, u dvorani Polanec.
Share on facebook
Share on twitter

Schillingova režija predstave Pansion Rajski vrt u Zagrebačkom kazalištu mladih ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj. U Zagreb je došao s idejom scenarija i s glumcima ZKM-a gradio je autorski projekt, najprije radnog naziva Furgon, a kad je predstava dovršena dobila je naslov 'Pansion Rajski vrt'.

Schilling gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a onda ih pokušavaju sakriti. No kad tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja. Premijera je zakazana za 15. prosinca 2018., a u susret njoj više o Schillingovu teatru, umjetnosti i aktivizmu, ali i o novoj predstavi čut ćete na kazališnoj tribini pod nazivom –' Jesmo li (mi) krivi?'.

Sa Schillingom će razgovarati autor i voditelj Srđan Sandić.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI