Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Čitanje kazališta: Uglješa Šajtinac

Čitanje kazališta: Uglješa Šajtinac

Teatrološka tribina „Čitanje kazališta“ Zagrebačkog kazališta mladih održat će se danas, petak, 12. listopada 2018. u 18:00 h, (dvorana Polanec), kojom najavljujemo i predstojeću ZKM premijeru Huddersfield, a na tribinu dolazi i slavni srbijanski dramatičar Uglješa Šajtinac, autor drame Huddersfield.
Share on facebook
Share on twitter

Novu sezonu teatroloških tribina „Čitanje kazališta“, autor i voditelj Srđan Sandić otvara u susret ZKM-ovoj premijeri predstave “Huddersfield” koju prema tekstu Uglješe Šajtinca, u adaptaciji Tomislava Zajeca, za ZKM režira Rene Medvešek. Osim autora drame, Uglješe Šajtinca, gošća tribine je i sociologinja dr.sc. Anita Dremel.

Ova tribina pod nazivom - O kolektivnom ćorsokaku ili mnogo je vremena prošlo otkad sam bio iskreno sretan -  ima namjeru otvoriti nekoliko tematskih jedinica: tko su naši/njihovi emigranti, životne i tekstualne motive iseljeništva, rodni i klasni aspekt istih, ali i onih koji ostaju i pristaju na „nemoguće“uvjete življenja.

Huddersfield je drama prerušena u priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu najboljih prijatelja, ali odgovara na neka od najtežih i najbolnijih pitanja o životu u “našem” vremenu i “našem” prostoru, kao i na ona univerzalna: o iskrenosti i obmani, o odgovornosti prema drugima i prema samome sebi, o mladosti, sazrijevanju i smrti.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE