Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Tennessee Williams – slikar

Tennessee Williams – slikar

Nanese li vas put u Miami do 7. listopada, imat ćete rijetku prigodu na Florida International University razgledati neke od Williamskovih slika. U međuvremenu, pogledati ih možete i ovdje. [FOTO-GALERIJA]
Share on facebook
Share on twitter

Širokoj javnosti slabo je poznata činjenica da se jedan od najcjenjenijih i najizvođenijih američkih dramatičara svih vremena, Tennessee Williams, bavio i - slikarstvom.

Ne bi li ispravilo tu nepravdu Sveučilište Florida International  izlaže do 7. listopada u prostorima Jewish Museum of Florida u Miamiju 9 ulja na platnu što ih je Williams 70-tih godina naslikao u Key Westu.

Kako kaže službena najava izlože, slike otkrivaju 'intimni, nefiltrirani uvid u njegovu borbu s vlastitom seksualnošću, samoćom pronalažanjem vlastitog mjesta u svijetu', a među njima je i portret glumca Michaela Yorka, koji igrao u Williamsovoj drami Out Cry.

Williams je naime bio pasionirani slikar i svoje je radove redovito prodavao turistima u Key Westu, pa zapravo nitko ne zna koliki je zapravo njegov slikarski opus jer je u matičnoj kolekciji u tom američkom gradu sačuvan tek manji dio radova, a devet najreprezentativnijih predstavljeno je na ovoj izložbi.

Ako baš nikako ne možete u Miami - ne brinite. Foto-galeriju rečenih slika donosimo vam u nastavku.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI