Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Kazališno vijeće ZKM jednoglasno odlučilo o natječaju za ravnatelja

Kazališno vijeće ZKM jednoglasno odlučilo o natječaju za ravnatelja

Kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih danas je odlučivalo o prijavama pristiglim na ponovljeni natječaj za ravnateljsko mjesto, nakon što je prvi završio skandalom i smjenom dijela prethodnog saziva vijeća.
Share on facebook
Share on twitter

4. svibnja ove godine Kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih raspisalo je drugi uzastopni natječaj za ravnatelja ii ravnateljicu te kuće, a nakon što je prvi završio golemim skandalom, vrijeđenjem u Gradskoj skupštini, smjenom dijela rečenog vijeća i odlukom glumačkog ansambla da do daljnjega bojkotira rad tog tijela.

U tim i takvim okolnostima bilo je posve logično očekivati, kao što smo to i napisali početkom svibnja, da se na natječaj neće javiti nitko osim aktualne ravnateljice Snježane Abramović Milković. Upravo to ustanovilo je na današnjoj sjednici i Kazališno vijeće u novom sastavu, a bez predstavnika umjetničkog osoblja, te jednako očekivano jednoglasno odlučilo predložiti Gradskoj skupštini da vođenje ZKM i u iduće četiri godine povjeri istoj osobi.

Odluka bi se trebala naći na dnevnom redu idućeg zasjedanja Gradske skupštine, a s obzirom na dosadašnji razvoj situacije više je nego izvjesno da će tamo glatko proći većinom glasova.

Podsjetimo, na prvi se natječaj osim Abramović Milković javio i član glumačkog ansambla Danijel Ljuboja, a tadašnji saziv Kazališnog vijeća odlučio je podržati baš njegovu kandidaturu. Suprotnog je mišljenja bila samo predsjednica Kazališnog vijeća Kostadinka Velkovska, koja se to požalila i gradskim vijećnicima.

Uslijedila je potom iznimno neugodna i mjestimično prilično sramotna rasprava u Skupštini, na kojoj prijedlog Kazališnog vijeća ne samo da nije prošao, već je na zahtjev Zlatka Hasanbegovića ista ta Skupština odlučila - smijeniti svoje 'neposlušne' predstavnike u Kazališnom vijeću, te uz golemo protivljenje oporbe imenovati nove i to:  Ljiljanu ŠtokaloMariju Sekelez i dr. sc. Ivicu Prlendera.

Bila je to kap koja je ansamblu 'prelila čašu', pa je predstavnik umjetnika u Kazališnom vijeću, Petar Leventić dao nepozivu ostavku, nakon čega je glumački ansambl odlučio do daljnjega ne imenovati svog predstavnika u to tijelo.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE