Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > ZKM gostuje u Poljskoj

ZKM gostuje u Poljskoj

Predstava 'Hamlet' u adaptaciji i režiji Olivera Frljića i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u petak i subotu 21. i 22. listopada na 4. međunarodnom festivalu svjetskih klasika u kazalištu Stefan Jaracz u poljskom gradu Lodzu.
Share on facebook
Share on twitter

Kako se ističe u najavi gostovanja, riječ je o bienalnom festivalu koji se ove godine održava od 15. listopada do 9.  studenoga a, uz hrvatsku, ugostit će i predstave iz Poljske, Brazila i Francuske.

"Nagrađivana ZKM-ova izvedbaHamleta, čija je premijera bila u ožujku 2014., u osebujnoj i u pojedinim dijelovima dramaturški drastičnoj preradbi Shakesperovog predloška Olivera Frljića zainteresirala je iz više razloga izbornika Festivala Romana Pawlowskog, poznatog poljskog kazališnog kritičara i novinara", stoji u ZKM-ovoj najavi.

Pawlowski je u obrazloženju svoga izbora naveo kako "Frljić koristi Shakespearov klasik kao bazu za gradnju suvremenog političkog trilera u kojem nitko nije nevin... U predstavi se obnavljaju sjećanja na rat u zemljama bivše Jugoslavije, kao i njegove posljedice", napomenuo je izbornik, te posebno naglasio kako je ta predstava nastala "u kazalištu koje predvodi nove trendove u hrvatskom teatru".

Frljićev će se Hamlet u selekciji, naći tako, među inim, s predstavom Bojno polje velikog britanskog redatelja i kazališnog inovatora Petera Brooka, koji u svojoj zadnjoj predstavi reintrepretira legendarni indijski ep Mahabharatu, veliko djelo svjetske književnosti kojim se počeo baviti prije više od 30 godina.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI