Naslovnica > VIJESTI > Jeste li ikad čuli za MoMA Dance Company?

Jeste li ikad čuli za MoMA Dance Company?

Odgovor je, vjerojatno, ne. Evo i zašto.
Share on facebook
Share on twitter

Riječ je, naime, o projektu Jérôme Bela  koji će se koncem mjeseca odvijati u MoMA-i, a ne o stalnoj plesnoj kompaniji kako bi se to iz naziva moglo zaključiti.

U sklopu festivala Francuske alijanse Crossing the Line, od 27. do 31. listopada Bel će publici u MoMA-i predstaviti nekoliko svojih radova koji pokušavaju redefinirati pojam plesa u 21. stoljeću, a MoMa Dance Company jedan je od njih.

Bel je za potrebe tog projekta pozvao na suradnju zaposlenike cijelog muzeja, a na koncu ih je odabrano 25 - od onih zaposlenih u službi za posjetitelje do kustosa različitih zbirki. Gotovo nitko od njih nema prethodno profesionalno plesno iskustvo, no tome usprkos nastupat će tijekom festivala kao MoMA Dance Company dva puta dnevno u atriju muzeja.

Svi zajedno imali su tek tri zajedničke probe, no Bel kaže kako ga ni to ni mogućnost neuspjeha cijelog projekta zapravo ne brine. Njemu je najvažnije približiti ples publici.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/JeromeBel_Brochure_16_FINAL.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE