Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Fine i mrtve, 50 puta

Fine i mrtve, 50 puta

U subotu, 16. siječnja 2016. u kazalištu "Gavella" će se odigrati svečana 50. izvedba predstave "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića.
Share on facebook
Share on twitter

Točno deset godina nakon hvaljenog i rado gledanog filma koji je obilježio noviju hrvatsku kinematografiju, Fine mrtve djevojke stigle su i u kazalište.

Kako stoji u priopćenju Gavelle "problemi na koje su Matišić i Matanić tada upozoravali i dalje su, možda još intenzivnije, tu, od malograđanskog licemjerja i dvostrukog morala, do šovinizma i homofobije. Priča o dvije zaljubljene studentice, koje ne žele ništa drugo osim da im se dopusti da se na miru vole, na melodramatskom zapletu gradi opasnu i duhovitu, zastrašujuću i na trenutke apsurdnu, no prije svega upozoravajuću priču o tome što smo sve spremni učiniti jedni drugima, uvjereni da različitost ugrožava spokoj naših naoko skladnih života."

Predstava je igrala na Festivalu malih scena, na Danima satire, Festivalu glumca, vidjela ju je publika u Rijeci, Bjelovaru, Pazinu, Budvi, Mariboru, Šibeniku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu.
Te 2013. godine na raznim festivalima glumačka ekipa i autorski tim osvojili su mnogobrojne nagrade. Na Festivalu malih scena nagrađeni su Nela Kocsis za ulogu Lidije, Živko Anočić ze ulogu Danijela te Mate Matišić za najbolji suvremeni tekst. Na Danima satire nagrađeni su Živko Anočić, Dalibor Matanić za režiju, te Nela Kocsis koja je osvojila i nagradu "Fabijan Šovagović" na Festivalu glumca. Nagradom hrvatskog glumišta 2013. nagrađen je Mate Matišić za najbolji praizvedeni dramski tekst.

Svečana 50. izvedba predstave "Fine mrtve djevojke" je u subotu, 16. siječnja 2016. u uobičajenih 19,30 sati.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI