Naslovnica > PREDSTAVE > Zagreb 2020.

Zagreb 2020.

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića.

U sklopu projekta Sanjam(o) predstavu, koji u Gavelli razvijaju od početka pandemije i čiji su filmski dio emitirali preko društvenih mreža, nastaje i izvedbeni događaj radnog naziva Zagreb 2020.

Podnaslovljen kao "dramski koncert", on kombinira i eklektično spaja dramaturgiju (post)ekspresionističke rascjepkanosti kratkih rezova s plovom glazbenih dionica i pjevačkih sekvenci, kako bi pokušao progovoriti o tekućoj godini i specifičnoj događajnosti u našem Gradu, iz pozicije njegovih građanki i građana.

Dvadesetak glumica i glumaca ansambla kazališta "Gavella" – trenutno zatvorenog zbog posljedica potresa – osnaženih skupinom glazbenika, krenulo je u zajedničko kolažiranje iz zadanih im i improviziranih monoloških struktura, od kojih su neke ostale u toj formi, a neke su se razvile u dijaloške scene s dvoje ili više izvođača, ovisno o nadahnuću, razvoju, okolnostima. Ispovjedno i dokumentarno stapaju se s teatraliziranim i očuđujućim, osobni humor sudara se sa zbornom melankolijom, a košmarni snovi s buđenjima u ponekad još neobičniju stvarnost, stvarnost Zagreba 2020...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter