Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.20/2009

Tjedni pregled br.20/2009

Uz predstavu koja najavljuje ovogodišnji Tjedan suvremenog plesa, premijerno možete pogledati 'Budalu za večeru' u Osijeku, 'Klub Tango' u Varaždinu, a očekuje vas i nova Kazališna srijeda te Improspekcije...
Share on facebook
Share on twitter

Ovotjedni pregled počinje s gostovanjem predstave 'Monger' izraelskog koreografa Baraka Marshalla, koja će ujedno najaviti i ovogodišnje izdanje Tjedna suvremenog plesa, koji će se održavati od 25.05. do 02.06.

'Monger' je nastao prema  djelima Brune Shultza, drami  “SluškinjeJeana Geneta, te filmu “Gosford Park“, Roberta Altmana, dok glazbena podloga kombinira elemente romske, balkanske i indonezijske glazbe s rockom i technom, točnije u pitanju je zvučni kolaž u kojem ćete čuti Taraf de Haidouk, Balkan Beat Box, The Yiddish Radio Project, Margalit Oved, Shye Ben Tzur, Shandor, Handela, Gorana Bregovića, Verdija, Tommya Dorseya, Terry Halla i Raya Noblea, a sve to možete vidjeti  i čuti 18. svibnja u KD Lisinski.

21.05. u HNK Osijek stiže 'Budala za večeru'. Dobro skrojeni komad poznatog francuskog dramatičara, scenarista i redatelja Francisa Vebera bavi se neobičnim gostom koji svojom prostodušnošću uzrokuje probleme, no pravi problem su zapravo oni koji su ga na večeru pozvali, u želji da od njega naprave budalu... Predstavu režira Joško Juvančić.

Dan kasnije, 22.05. u HNK Varaždin će premijerno biti izveden autorski projekt Ksenije Krčar, Darka Hajseka i Marka Boldina 'Klub Tango'. Spomenuti klub zapravo je hamburški cabaret u kojem gotovo slučajno završi jedna žena u bijegu od vlastite prošlosti, s kojom će se ipak morati suočiti.

Osim ovih dviju premijera i gostovanja, ovaj tjedan vas očekuje još jedno izdanje Kazališne srijede u KIC-u, koje će se 20. svibnja u 19 h baviti zaboravljenim kazališnim zanimanjima, dok 19. svibnja u 21 h u Galeriji Kranjčar možete pronaći najnovije plesne Improspekcije. Uz izložbu Tomislava Buntaka te glazbenu pratnju violončelistice Klare Romac plešu Sonja Pregrad, Iva Hladnik i Petra Hrašćanec.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE