Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Kad neće Igre, ima tko hoće…

Kad neće Igre, ima tko hoće…

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Londonu domaćin je izložbe o Dubrovniku koju ne organizira naš najveći i najskuplji festival izvedbenih umjetnosti nego njegov najmlađi konkurent.
Share on facebook
Share on twitter

Izložba pod nazivom Twelfth Night/Night Dubrovnik - Midsummer Scene 2015 by God Photography otvara se 15. listopada u Londonu, a njezin domaćin je Veleposlanstvo RH na čelu s veleposlanikom Ivanom Grdešićem. Fotografska priča posvećena Midsummer Scene Festivalu i Gradu Dubrovniku predstavit će najatraktivnije dubrovačke lokacije snimljene iz neuobičajenih kutova, kao i zanimljive kadrove zabilježene tijekom prikazivanja Shakespearove komedije na jednoj od najljepših dubrovačkih pozornica, tvrđavi Lovrijenac. Izložba će biti otvorena do 20. studenoga.

Izložba fotografija ujedno je i prva najava treće sezone Midsummer Scene Festivala koji će se održati početkom ljeta 2016.

Autor fotografija, Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je počeo svoju glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurytmicsa, dok je ujedno bio i vodeći vokal u sastavu The Knives. Nakon toga surađuje s Jimmyjem Somervilleom. Između ostalog, nastupao je s njim na londonskoj premijeri filma Orlando i Visokih peta Pedra Almodóvara, a pojavio se u video spotovima Madonne i Cliffa Richarda. Nakon svjetske turneje sa Somervilleom 1991-93., Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji, izlažući diljem Europe. Internetski portal Saatchi galerije uspoređuje njegov rad s Grahamon Sutherlandom i Ceri Richards. Njegov fotografski rad pod brandom GOD Photography širokog je raspona, od portreta (između ostalih, pozirale su mu britanske glumice Judi Dench i Rula Lenska), do provokativne avangarde. Bari živi i radi u Londonu.

 

Select PR za Midsummer Scene 2015.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI