Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dubrovačkim ljetnim igrama u 2021. tek četvrtina gradskih sredstava planiranih za ovu godinu

Dubrovačkim ljetnim igrama u 2021. tek četvrtina gradskih sredstava planiranih za ovu godinu

Nakon što su u ovoj godini zbog pandemije ostale bez čak 60% programskih sredstava, Dubrovačke ljetne igre tek će se dijelom financijski oporaviti.
Share on facebook
Share on twitter

U Dubrovniku upravo traje sjednica Gradskog vijeća, a čija je prva točka gradski proračun za iduću godinu. Proračun planiran za 2021. iznosi 579.335.780,00 kuna, dok je projekcija za 2022. 527.276.300 kuna, a za 2023. 583.713.110 kuna.

Proračun Grada Dubrovnika rastao je proteklih godina, od 2017. kada je iznosio 432 milijuna kuna do 2020. kada je bio planiran na rekordnih 769 milijuna kuna te je uslijed korona krize rebalansom smanjen na 629 milijuna kuna. S današnjih planiranih 579 milijuna kuna na razini je otprilike proračuna iz 2018. godine.

"Ako se turistička sezona pokaže uspješnom, proračun će za 2021, uz rebalanse, biti još i bolji", najavio je gradonačelnik Mato Franković.

Prijedlogom proračuna za program Dubrovačkih ljetnih igara u idućoj je godini planirano izdvajanje od milijun kuna, dok je prije pandemije za ovu godinu u istu svrhu bilo planirano izdvajanje od čak četiri milijuna.

No, kako smo već pisali ovdje proračun Igara u 2020. godini smanjen za čak 60%, pri čemu je Grad Dubrovnik planiranih četiri milijuna sveo na - nulu.

Grad, koji je osnivač Javne ustanove u kulturi 'Dubrovačke ljetne igre', osigurao je pri tome sva potrebna sredstva za plaće zaposlenika ustanove, no za sam program istoimenog festivala, ni lipe.

Stoga je najava da će u idućoj godini sredstva biti osigurana u iznosu od milijuna ipak donekle dobra vijest, naravno, pod uvjetom da zbog pandemije proračun opet ne doživi - rebalans.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE