Naslovnica > PREDSTAVE > Intimnost

Intimnost

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Po prvi put na Dubrovčkim ljetnim igrama bit će praizveden jedan tekst Biljane Srbljanović i to zahvaljujući europskom projektu 'Future Epics', u kojem je nacionalni izvedbeni festival partner Fondaciji Heartefact iz Beograda.
autorski tim funkcija
Selena Pleskojnićizvršni producent
Selena Orbscenograf
Selena Orbkostimograf
Ognjen Aksentijevićasistent dramturga
Andrej Nosovredatelj
Draško Adžić skladatelj
Biljana Srbljanovićautor teksta
Biljana Srbljanovićdramaturg

Intimnost se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom. Predstava istražuje što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže preispitati je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

"Novi, nepoznati i zastrašujući virus, iako dugo očekivan, zatekao je svet potpuno nespremno. Karantin, izolacija, zaraza, umiranje - nije ništa novo u istoriji dramske literature, ali je, u savremenom svetu koji je nesposoban na samoću, postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se. Dva dramska umetnika kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, pletu u veću sliku promene sveta kojoj prisustvujemo, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svesni", rekla je povodom premijere predstave autorica Biljana Srbljanović, koja je i sama nedavno preboljela korona virus.

Predstava u režiji Andreja Nosova nastaje u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda, a u sklopu europskog projekta Future Epics u kojem su partner i Dubrovačke ljetne igre.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE