Naslovnica > PREDSTAVE > Intimnost

Intimnost

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Po prvi put na Dubrovčkim ljetnim igrama bit će praizveden jedan tekst Biljane Srbljanović i to zahvaljujući europskom projektu 'Future Epics', u kojem je nacionalni izvedbeni festival partner Fondaciji Heartefact iz Beograda.

Intimnost se bavi najaktualnijom temom današnjice – novim virusom. Predstava istražuje što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže preispitati je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.

"Novi, nepoznati i zastrašujući virus, iako dugo očekivan, zatekao je svet potpuno nespremno. Karantin, izolacija, zaraza, umiranje - nije ništa novo u istoriji dramske literature, ali je, u savremenom svetu koji je nesposoban na samoću, postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se. Dva dramska umetnika kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, pletu u veću sliku promene sveta kojoj prisustvujemo, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svesni", rekla je povodom premijere predstave autorica Biljana Srbljanović, koja je i sama nedavno preboljela korona virus.

Predstava u režiji Andreja Nosova nastaje u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda, a u sklopu europskog projekta Future Epics u kojem su partner i Dubrovačke ljetne igre.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter