“Četvrta sestra” & “San Ivanjske noći” odlaze s repertora

Rijetkost je da neko domaće kazalište obavijest javnost kako neku predstavu skida s repertoara. Gavella to čini s čak dva naslova.

U petak, 25. rujna 2015. u kazalištu "Gavella" odigrat će se posljednja izvedba predstave Četvrta sestra u režiji Same M. Streleca, a u ponedjeljak, 28. rujna posljednja izvedba predstave San Ivanjske noći u režiji Aleksandra Popovskog.

Predstava Četvrta sestra od svoje premijere u travnju 2007. proglašena je najboljom predstavom na 15. Festivalu glumca, na 32. Danima satire nagrađena je Zlatnim smijehom za najbolju predstavu, kao i glavnom nagradom za žensku ulogu, dodijeljenom Nataši Janjić, vidjela ju je, osim zagrebačke, i publika u Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu, Puli, Virovitici, Slavonskom Brodu, Zadru, Čakovcu, Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku, Splitu, Celju, Tivtu.

Kriminal, prostitucija, alkoholizam i bijeda s jedne, odnosno brz uspjeh ostvaren primamljivom, ali lako potrošivom medijskom slavom s druge strane, Glowacki vješto olakšava humorom, kao i tipičnom slavenskom toplinom te žudnjom za drugim i drugačijim.

San Ivanjske noći je, nakon premijere u prosincu 2007., osim pred zagrebačom igrao i pred pubiko u Ljubljani, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Zadru, Beogradu, Novom Sadu, Užicama, Karlovcu, Tivtu, i Rimu.  Predstava je osvojila mnoge nagrade na prestižnim domaćim i inozemnim festivalima: na 15. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci 2008., na 13. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Festivalu bez prijevoda" u Užicama 2008., na 4. festivalu Mediteranskog teatra "Purgatorije" u Tivtu 2009.; nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta 2008., te proglašen najboljim predstavom na 23. "Gavellinim večerima".

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE