Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > U Dubrovniku idućeg ljeta čak dva Hamleta

U Dubrovniku idućeg ljeta čak dva Hamleta

Ima li Dubrovnik ljeti dovoljno publike za dvije različite produkcije istog naslova? Saznat ćemo to već koncem sezone.
Share on facebook
Share on twitter

400 godina od smrti Williama Shakespearea u Dubrovniku će idućeg ljeta biti obilježeno ne jednom, nego čak dvjema produkcijama Hamleta.

Ravnateljica dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara, Mani Gotovac, još je tijekom ovogodišnjeg festivalskog izdanja najavila kako iduće sezone planira postavljanje baš tog naslova i to - naravno - na Lovrijencu, a tijekom vikenda istu je namjeru objavila i ekipa iz Midsummer Scene, hrvatsko-engleskog produkcijskog tima koji već nekoliko sezona 'stanuje' na Lovrijencu.

Oni su, naime, odlučili napraviti ono što upravama Igra nikako da padne na pamet - producirati predstave na engleskom jeziku i to sa izvornim govornicima.

Premda iza njega ne stoje velika domaća ni inozemna umjetnička imena, projekt je dobio veliku podršku lokalnih vlasti i polako ali sigurno iz sezone u sezonu privlači sve više gledatelja, ozbiljno konkurirajući Igrama.

To, zasad tiho rivalstvo, iduće će sezone dobiti na težini jer će obje produkcijske kuće postavjlati isti naslov, na istoj lokaciji, premda - na dva različita jezika.

Ni Igre ni Krenusove Honey-tongued Theatre Productions zasad ne otkrivaju kome su povjerili ulogu danskog kraljevića, kao ni tko će njihove predstave režirati.

Podsjetimo, posljedni put publika je Hamleta na Lovrijencu mogla gledati 2009. godine u režiji Ivice Kunčevića, a naslovnu je ulogu igrao Luka Dragić.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI