Naslovnica > VIJESTI > INFO > Okončan spor oko požara na ‘Magic Act Showu’

Okončan spor oko požara na ‘Magic Act Showu’

Nakon više od deset godina okončan je spor između POU Pazin i obrta F.B.i.... u vlasništvu Renea Bitorajca, Tarika FIlipovića i Tomislava Kašljevića.
Share on facebook
Share on twitter

Općinski sud u Puli donio je presudu kojom BitorajacFilipović  i Kašljević umjesto prethodno dosuđenih 4,2 milijuna kuna odštete ipak moraju platiti samo 18.000 kuna uz dodatne kamate, a kao naknadu za štetu nastalu prilikom izvođenja predstave Magic Act Show.

Podsjetimo, u ljeto 2004. godine rečena je predstava u organizaciji  obrta F.B.i.... gostovala u Pučkom otvorenom učilištu Pazin, a tijekom izvedbe došlo je do požara. Uslijedio je sudski spor u kojem je 2012. donesena nepravomoćna presuda po kojoj je glumački dvojac s kumom jednog od njih trebao platiti 1,8 milijuna kuna štete, 1,7 milijuna kamata i 400 tisuća kuna sudskih troškova, dok je Croatia osiguranje od njih potraživala još 336 tisuća kuna.

Po objavi te presude uslijedila su brojna medijska prepucavanja u kojima je POU Pazin glumce optuživala za manipuliranje medijima, dok su oni sami pak tvrdili kako su izloženi linču te im je ugrožena egzistencija.

Nova presuda znatno je smanjila iznos odštete, no i omogućila rečenom trojcu da zatraži naknadu za sudske troškove koji su se stvorili u dugoj parnici, a iznose skoro milijun kuna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI