Spektakluk

premijera: 26.2. 2011
produkcija: Kerempuh

vrsta: cabaret


Nakon prostakluka, bezobrazluka, seljakluka i lopovluka, doklo je vrijeme i za – spektakluk. Tako barem misle René Bitorajac, Tarik Filipović i Zoran Lazić

***

René Bitorajc i Tarik Filipović, kao da su osuđeni jedan na drugoga. Osim  što su rođeni su istog mjeseca iste godine (René je 9 dana stariji), bili su istoj klasi na ADU, iste godine su ušli u angažman u Satiričko kazalište Kerempuh, zajedno su odigrali svu silu predstava, tv projekata, i tko zna koliko marketinških angažmana. Zajedno su napravili autorski projekt Magic Act Show, a koji su sami najavljivali ka o 'najveću glupost ikad postavljenu na kazališnim daskama'.

Nakon što su rečenu glupost odigrali 300 puta, odlučili su se napraviti još veću i nazvali je - spektakluk. jer kako kaže njihova službena najava:

Spektakl = javni događaj, kazališna predstava ili zabavna priredba u kojoj sudjeluje veliki broj izvođača s naglašenim vanjskim efektima u koje je utrošeno mnogo novca.
Luk = dodatak riječima koji pojačava njihovo negativno značenje (prostakluk, bezobrazluk, seljakluk, lopovluk).

Uloga luka, u autorskom je timu pak dopala Zorana Lazića, autora i publicita, autora camp-satire Gori domovina, te jednog od scenarista TV serijala Bitange i princeze i Zakon!

Predstava će se pozabaviti fenomenima koji su posljednjih 20 godina mijenjali svijet,a koje su prema službenoj najavi: internet, mobilni telefoni, digitalni fotoaparati, reality show, pivo u plastičnoj ambalaži i Željko Kerum.

Ne bi li sve to dočarali René i Tarik odigrat će svaki po 11 likova, pjevati plesati vlastite koreografije, i pokušati odgovoriti na slijedeća pitanja:

Kamo  su nestali gumi gumi i pikulanje?

U kojoj godini je najbolje spirsati bradavicu?
Koliko će stranica imati knjiga nove hrvatske povijesti?
Može li se naći zrno ljudskosti u paparazzu?
Tko su Jarnjak, Jovanka i Nevenka?
Gdje pronaći zelene vlažne maramice?
Pošto su milodar i sveta vodica?
Zašto se raspucavaju brakovi?
Je li život jedan veliki reality show?
Što sa sobom nakon devedesete? (Iznajmite ju.)


Odgovori


DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI