Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Kerempuh: Nismo znali kome smo prodali predstavu

Kerempuh: Nismo znali kome smo prodali predstavu

Gradsko satiričko kazalište Kerempuh poslalo nam je danas pisani odgovor na upit o statusu predstave 'Magic Act Show', a isti prenosimo u cijelosti.
Share on facebook
Share on twitter

U petak, 21. rujna, nakon što je u gotovo svim domaćim medijima osvanula priča o sudskom sporu Renea Bitorajca i Tarika Filipovića sa POU Pazin, uputili smo upit kazalištu Kerempuh sa slijedećim pitanjima:

Magic Act Show je, koliko je nama poznato - Kerempuhova predstava, i nigdje se čak ni na vašim web stranicama ne navodi da je riječ o koprodukciji.
Nije mi stoga jasno kako je niti godinu dana nakon premijere predstavom mogao raspolagati privatni obrt i to jednog od glumaca zaposlenih u vašoj kući?

O kakvom je tu zapravo aranžmanu riječ?

Odgovor koji nam je upravo stigao prenosimo u cijelosti.

***

Žao nam je da je vaš prvenstveni interes je li  kazalište „Kerempuh“ počinilo neku eventualnu grešku, a ne zaštita poznatih hrvatskih glumaca na kojima se iživljava sud u Pazinu.

U svrhu vaše što bolje informiranosti iznosimo slijedeće činjenice:

Satiričko kazalište „Kerempuh“ premijerno je izvelo „MAGIC ACT SHOW“ 16.01.2003. i u sezoni 2003/2004. odigrane su 132 predstave.

Sugeriramo da pogledate prosjek pojedinih odigranih predstava drugih hrvatskih kazališta.

Kazalište „Kerempuh“ svake godine od 15.07.koristi kolektivni godišnji odmor. Budući da u ljeto 2004. nije planirana nikakva ljetna turneja, a autori predstave izrazili su želju da gostuju sa predstavom na ljetnoj turneji, kazalište „Kerempuh“ prodalo je predstavu za 15 dnevno gostovanje i utvrdilo cijenu za svaku pojedinačnu predstavu, tretirajući marketinšku agenciju F.B.I. kao i svaku drugu ustanovu ili firmu koja je zainteresirana za kupnju kazališne predstave i to sa posebnom klauzulom da kazalište „Kerempuh“ ustupa prava, scenografiju, kostime i audio i video opremu, a sve ostalo je dužan osigurati i platiti organizator tj. ugovarač II -marketinška agencija F.B.I. što je i vidljivo iz ugovora br. 31. potpisanog 30.05.2004. Tehnika kazališta Kerempuh nije opsluživala predstavu budući su prava i oprema fiksno prodani. Kerempuh nije ni sa kim u sudskom procesu. Prilikom potpisivanja ugovora nismo provjeravali registraciju firme niti njene vlasnike.

Zakon o kazalištu prema čl.49. koji je na snazi od 1. 01. 2007. zabranjuje glumcima osnivanje privatnih kazališta.

Drago nam je da brinete jesu li interesi kazališta „Kerempuh“ dobro zaštićeni. Budite sigurni da jesu.

Želimo vam puno uspjeha u radu i zahvalni smo vam na vašoj brizi.

Molim da naš odgovor objavite u cijelosti.

Kazalište „Kerempuh“

Odnosi s javnošću

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI