Naslovnica > VIJESTI > INFO > Rajčice i ‘Mani nas se’ na generalnoj probi otvorenja Igara

Rajčice i ‘Mani nas se’ na generalnoj probi otvorenja Igara

Generalna proba otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno je otvorena za javnost. Ove godine na njoj su se vili transparenti, ali i letjele rajčice. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Sinoć je u Dubrovniku održana generalna proba ceremonije otvorenja Igara, čiji 'renovirani' koncept potpisuje ravnateljica Dramskog programa - Mani Gotovac.

Što Dubrovčani misle o promjenama koje je uvela u svečanost, dali su joj do znanja prvo transparentima s natpisima 'Mani nas se' i ‘Rušiš godinama tradiciju dugu – Linđo (1965.), Orkestar (1924.)’.

Potonja se poruka odnosi na izmjene sadržaja otvorenja, a kojemu su ove godine pridodane arije iz opera, te projekcije arhivskog materijala iz prethodnih 65 godina Dubrovačkih ljetnih igara, koje je izradio tim 3D grafičara iz studija Pixel design.

Slovenskom filharmonijom ravnao je Mladen Tarbuk, a publika im je odmah na početku probe dobacivala 'Janezi, kasnite'. Tenor Domagoj Dorotić izveo je ariju Nessun dorma iz Puccinijeve opere Turandot s vrha Orlandova stupa i nakon početnog zadirkivanja zaradio aplauz i ovacije publike. Lošije je prošla prošla mlada sopranistica Sara Žuvela, kojoj je publika skandirala ‘Ovo je dosadno!’.

Prve rajčice poletjele su prema sceni u trenutcima dok su baletni solisti Slovenskog narodnog gledališča Maribor Anton Bogov, Jelena Lečić, Catarina de Meneses izvodili ulomak iz baleta Opasne veze.

Na trenutke se čulo i ‘Đe su glumci?, ‘Zaspali smo!’, a publika nije zaboravila ni prethodnog intendanta Igara kojem je skandirajući poručila:  'Dolenčiću, vrati pare!'

Ceremoniju večeras možete pratiti uživo uz prijenos na Hrvatskoj televiziji.

Režiju potpisuje Ivan Miladinov.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI