Search
Close this search box.

Gavella za publiku s invaliditetom

U subotu, 23. svibnja 2015. izvedba predstave "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, u potpunosti će biti prilagođena osobama s invaliditetom.

Glumica Ankica Dobrić bit će narator te će predstavu Fine mrtve djevojke pratiti iz tonske kabine kazališta "Gavella" odakle će tijekom predstave na mikrofon, putem odašiljača, prenositi što se događa na sceni, dok će slijepe osobe sve to moći čuti putem prijamnika i slušalica. Tako će, uz takozvanu naraciju za slijepe osobe, ova izvedba predstave u potpunosti biti prilagođena slijepim osobama. Za gluhe osobe bit će osiguran tumač koji će dijaloge prevoditi na znakovni jezik.

Ova je inicijativa rezultat suradnje kazališta "Gavella", udruge "Zamisli" i udruge "Dlan".

Udruga "Zamisli" je osnovana s ciljem poticanja mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja, pružanja informacija, osiguravanja pomoći u svakodnevnom životu te podizanja kvalitete života i obrazovanja mladih s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Udruga "Dlan" osnovana je na inicijativu gluhih osoba, s osnovnim ciljem promoviranja kulture, kazališne i vizualne umjetnosti gluhih u Hrvatskoj i inozemstvu, omogućavanja veće dostupnosti umjetničkih i kulturnih događaja zajednici gluhih i nagluhih te prihvaćanja gluhih kao manjinske kulturalne grupe.

2 Responses

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE