Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > (Pred)izborna predstava

(Pred)izborna predstava

Događanja pred, oko i tijekom izbora nerijetko se naziva - predstavama, pa je konačno nekome palo napamet to i - iskoristiti.
Share on facebook
Share on twitter

7. svibnja u Velikoj se Britaniji održavaju opći parlamentarni izbori, pa će konac dana većina stanovnika Otoka dočekati - prikovana za televizore. Tu je činjenicu odlučio iskoristi londonski Donmar Warehouse, koji će u posljednjem satu glasanja u izravnom televizijskom prijenosu igrati svoju najnoviju produkciju, a koja se događa - na izbornom mjestu.

Naime, predstava The Vote smještena je u jednu izbornu jedinicu posljednjih minuta općih izbora u Velikoj Britaniji, a njezin prijenos na kanalu More4 televizije Channel 4 poklopit će se točno s posljednjih 90 minuta izbora u stvarnom životu, od 20 i 30 do 22 sata.

Dramu je specijalno za ovu prigodu napisao James Graham, a režiju potpisuje nova umjetnička ravnateljica Donmara, Josie Rourke. Da nije riječ tek o pukoj dosjetci dokazuje i glumačka postava ovog kazališno-televizijsko-sociološko-marketinškog eksperimenta, na čelu s legendarnom  Judi Dench. Uz nju, u predstavi igraju još i Paul Chahidi (nominiran za nagradu Tony za predstavu Twelft Night na Broadwayu), Mark Gatiss (koji se proslavio novom britanskom serijom Sherlock), komičarka Catherine Tate i mnogi drugi.

U objavi za medije Rourke je napisala: ‘Neki od najvećih naših glumaca sudjelovat će u projektu za izbore kako bi i kazalište sudjelovalo u ovom nacionalnom događaju. Svi uključeni u projekt su vrlo entuzijastični oko ovog eksperimenta.’

Sličan projekt već je s druge strane oceana izveo američki dramatičar Richard Nelson čije su drame izvođene usporedo sa završnicom izbora 2010. i 2012.

The Vote će na repertoaru Donmara biti i dva tjedna prije izborne noći, no nema sumnje da će upravo u istoj ostvariti najveću gledanost, a možda izazvati i brisanje granica između života i umjetnosti kao što je to svojevremeno bio slučaj s Wellesovim Ratom svjetova.

O rezultatima, prijenosa - ne izbora, ćemo vas svakako izvjestiti.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE