Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Ivor Martinić u Ljubljani

Izvoz: Ivor Martinić u Ljubljani

Praizvedba nove drame hrvatskog dramskog pisca Ivora Martinića 'Kad je dijete dijete bilo' održat će se u petak, 16. siječnja, u Ljubljani.
Share on facebook
Share on twitter

Drama je nastala po motivima filma Nebo nad Berlinom Wim Wendersa, a na sceni Mestnog gledališča ljubljanskog režirat će je mlada slovenska redateljica Yulia Roschina. U predstavi igraju Iva Kranjc, Boris Ostan, Jožef Rapoša, Mirjam Korbar Žlajpah, Janez Starina i Doroteja Nadrah.

Drama Kad je dijete dijete bilo propituje sadašnju sliku Europe koja je zahvaćena financijskom i moralnom krizom. U središtu radnje je glumica koja igra anđela koji odlučuje postati čovjek te postavlja pitanje zašto bi danas netko poželio biti čovjek. Drama govori o krhkosti i promjenjivosti ljudskog života, te postavlja pitanja o smislu egzistencije.

Ovo je druga drama Ivora Martinića koja će biti postavljena u Mestnom gledališču ljubljanskom. 2010. godine postavljena je drama Drama o Mirjani i ovima oko nje u režiji Dušana Jovanovića.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI