Naslovnica > PREDSTAVE > Bilo bi šteta da biljke krepaju

Bilo bi šteta da biljke krepaju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: , ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novi tekst Ivora Martinića na scenu stiže bez posredstva redatelja.

U koprodukciji TeatruMa, T25 i KunstTeatra, predstava Bilo bi šteta da biljke krepaju nastaje prema istoimenom tekstu hrvatskog dramatičara Ivora Martinića, ali  bez - redatelja.

Kako kaže autorski tim riječ je o projektu koji želi propitati odnos pisca i izvođača, a na predlošku dramskog teksta ili kako navodi službena najava:

Rad na postavljanju drame Bilo bi šteta da biljke krepaju započeo je u svibnju 2019. godine, a u njegovoj drugoj fazi sudjeluju glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem. Dvoje glumaca i dramski pisac pred publikom istražuju i komentiraju međusobne profesionalne odnose, u potrazi za zadovoljavajućom scenskom reprezentacijom drame.

Bilo bi šteta da biljke krepaju drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje.

Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter