Bilo bi šteta da biljke krepaju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: , ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novi tekst Ivora Martinića na scenu stiže bez posredstva redatelja.
autorski tim funkcija
Laura Pribanićasistent produkcije
Pomaskladatelj
Karla Jurićfotograf
Hana Zrnčić Dimasistent produkcije
Romana Brajšaproducent
Alen Marinoblikovatelj svjetla
Petar Cvirnproducent
Ivor Martinićautor teksta
izvođači uloge
Maja Posavec
Pavle Vrkljan

U koprodukciji TeatruMa, T25 i KunstTeatra, predstava Bilo bi šteta da biljke krepaju nastaje prema istoimenom tekstu hrvatskog dramatičara Ivora Martinića, ali  bez - redatelja.

Kako kaže autorski tim riječ je o projektu koji želi propitati odnos pisca i izvođača, a na predlošku dramskog teksta ili kako navodi službena najava:

Rad na postavljanju drame Bilo bi šteta da biljke krepaju započeo je u svibnju 2019. godine, a u njegovoj drugoj fazi sudjeluju glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem. Dvoje glumaca i dramski pisac pred publikom istražuju i komentiraju međusobne profesionalne odnose, u potrazi za zadovoljavajućom scenskom reprezentacijom drame.

Bilo bi šteta da biljke krepaju drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje.

Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE