Naslovnica > VIJESTI > INFO > Natječaj 10. Platforme

Natječaj 10. Platforme

Jubilarna, 10. Platforma mladih koreografa održat će se od 17. do 27. rujna u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje u njezinu programu otvoren je do 4. svibnja.
Share on facebook
Share on twitter

Službeni poziv glasi ovako:

Plesni Centar Tala poziva sve mlade plesače i koreografe koji imaju inovativnu plesnu formu, originalnost, dobru ideju i jasnu strukturu, kvalitetnu predstavu, predanost i profesionalni pristup da se prijave na natječaj za 10. Platformu mladih koreografa. Natječaj je otvoren do 04. svibnja 2009. godine, a obrazac prijavnice kao i sve upute o natječaju možete pronaći na internet stranicama www.tala.hr. O radovima pristiglima na natječaj odlučuje selekcijska komisija u sastavu od tri člana. Komisija odabire najviše četiri rada koja će na Platformi biti predstavljena u okviru natjecateljske večeri Break A Leg koja je  otvorena isključivo za mlade hrvatske autore - koreografe koji tek započinju svoj stvaralački put. Najperspektivnijem mladom hrvatskom koreografu na Platformi dodjeljuje se nagrada.

Platformu, objašnjavaju organizatori, prati i grupa njezinih međunarodnih partnera, pa posljedično naslovi na njoj prezentirani bivaju pozivani na gostovanja. Tako su kao rezultat prošlogodišnje Platforme nastale koprodukcije i gostovanja hrvatskih umjetnika na plesnim festivalima u Francuskoj Les Reperages, Danse a Lille, na Cipru Nicosia Dance Festival, u Luksemburgu Danz Festival Letzebuerg, u Sloveniji, Bunker i Drugajanje festival, u Nizozemskoj Daswerkplaats Amsterdam te gostovanja u okviru projekata Lokomotiva, Nomad Dance Academy i Brain Store Project iz Bugarske.

/naslovna: lanji laureat Platforme - 'Plavi petak'/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI