Naslovnica > VIJESTI > PLES > Omerzo i Tala, laureati UPUH-a

Omerzo i Tala, laureati UPUH-a

Irma Omerzo i Plesni centar Tala dobitnici su godišnje strukovne nagrade za 2011. Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, koje su im u petak uručene u Zagrebačkom plesnom centru.
Share on facebook
Share on twitter

Za 5. dodjelu godišnje strukovne nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske nominirana su značajna umjetnička ostvarenja i pojedinci te kolektivi za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj, odnosno, za događaj koji bitno doprinosi strukturnom razvoju plesne scene u Hrvatskoj u protekloj sezoni.

U kategoriji pojedinačne nagrade nominirane su bile  Selma BanichBarbara Matijević i Irma Omerzo, a potonja je i nagrađenja  za svoj koreografski i pedagoški rad te cjelokupno zalaganje za poboljšanje statusa suvremenog plesa i plesača,  povodom desetogodišnjice postojanja i djelovanja umjetničke organizacije MARMOT, čiji je umjetnički voditelj.

Plesni centar Tala nagradu je dobio u kategoriji kolektivne nagrade za Platformu mladih koreografa koja dugogodišnjim radom promovira suvremenu plesnu umjetnost i jača razvoj regionalne i međunarodne kulturne suradnje, omogućuje etabliranje mlađe generacije koreografa, kao i prezentaciju profesionalne plesne scene. Uz Talu, nominirani su bili Bad Co., organizatori Improspekcija te Studio za suvremeni ples.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI