Naslovnica > PREDSTAVE > Broadcasting ‘Shake Your Booty’

Broadcasting ‘Shake Your Booty’

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Muškarci i žene, njihove različitosti i sukobi, tema su radijske emisije Mislava Čavajde, koju će vam otplesati troi vođen koreografskim rukopisom Maše Kolar i Zorana Markovića.
autorski tim funkcija
Ivan Ivica Krajačautor teksta
Zoran Markovićkoreograf
Maša Kolarkoreograf
Petra Dančevićkostimograf

Rasprava o jednakosti muškaraca i žena temeljena na tezi da su isti i jednaki u svemu traje stotinu godina.

Brus, moja gospodo! Nije tako! Muškarci i žene potpuno su različiti, čak oprečni jedni drugima! U vrtlogu njihovih različitosti, u kontroverznosti međusobnih odnosa događaju se nevjerojatni obrati! Za to su krivi (ili zaslužni), upravo nepredvidivi, ali stalni, sukobi među njima.

Tako svoju novu predstavu najavljuje koreografski dvojac Maša Kolar i Zoran Marković. Ono što službena najava ne otkriva jest činjenica da je predstava zamišljena kao svojevrsna radijska emisija naslova A Man-A Woman, koju na podlozi latino glazbe, vodi Mislav Čavajda izgovarajući tekst Ivice Krajača na temu muško-ženskih odnosa.

Nemogućnost zajedništva, odnosno sukobe koji iz različitosti muškog i ženskog principa proizlaze, ilustrira pak troje plesača, koji pak dolaze iz posve različitih plesnih svjetova -  klasično plesno obrazovani Tomislav Petranović, u suvremenim plesnim tehnikama obrazovani Ognjen Vučinić, te sama autorica Maša Kolar čije su i iskustvo i obrazovanje svojevrsni most između ta dva svijeta.

Predstava je premijerno trebala biti izvedena u sklopu Hrvatske platforme Tjedna suvremenog plesa, no zbog ozljede izvođača na koncu  je svjetla pozornice ugledala na Platformi.hr.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE