Naslovnica > VIJESTI > PLES > Izvoz: ‘Love will tear us apart’ u Teatro Grande di Brescia

Izvoz: ‘Love will tear us apart’ u Teatro Grande di Brescia

Nakon proljetnog gostovanja u pariškom Theatre de la Bastille, plesna predstava u koreografiji Petre Hrašćanec i Saše Božića nastavlja s europskom turnejom.
Share on facebook
Share on twitter

Već četvrtu godinu za redom ovaj solo posvećen odnosu plesa i specifičnog žanra pop glazbe plijeni pozornost domaće i strane publike. Izveden je na brojnim festivalima u Hrvatskoj, te je gostovao u europskim kulturnim metropolama poput Bruxellesa, Pariza, Dublina, Milana.

Teatro Grande di Brescia je talijanska operna kuća, koja iza sebe ima više od tristo godina bogate kulturne tradicije, a u polju plesa ugošćuje trenutno najpoznatije svjetske izvođače.

Tako će 30. listopada Petra Hrašćanec izvesti solo u instituciji koja je ove godine pozvala imena suvremenog plesa kao što su izraelska plesna skupina Batsheva Dance Company, talijanska plesna kompanija Aterballetto, neizostavno ime u polju suvremenog plesa, Akram Khan, primabalerina Bolshio balleta Svetlana Zakharova...

'Love will tear us apart' solo je kreiran za izvođačicu Petru Hraščanec. Sam rad žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa, nastao je u produkciji kazališne kuće de facto, a Petra Hrašćanec dobitnica je nagrade hrvatskog glumišta 2012. za ovaj solo.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE