Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Špišić @ Köln

Izvoz: Špišić @ Köln

U listopadu na sceni TKO Theatera započinju pokusi za praizvedbu nove drame Davora Špišića - 'Kruh za goste'.
Share on facebook
Share on twitter

Lenka je gastarbajterica, koja više od dvadeset godina u Njemačkoj radi 'na crno. Otišla je tamo početkom devedesetih kada joj je suprug dobio otkaz u jednoj od propalih tvornica u Hrvatskoj... Jednog dana, u samu zoru, u pekaru u kojoj radi, upadaju njemački specijalci, kojima zapovijeda Rom Trajo, nekadašnji glumac iz Skopja... Nakon privođenja u stanicu Trajo ispituje Lenku prije no što je sprovede do granice Schengena...

To je ukratko sadržaj Kruha za goste, nove drame višestruko nagrađivanog hrvatskog pisca Davora Špišića koja će 20. studenog biti praizvedenea na sceni Theater TKO u Kölnu.

Na osnovu sinopsisa, predstavi je odobrena potpora iz tamošnje inačice gradskog natječaja za javne potrebe u kulturi, pa Špišićev tekst trenutno na njemački prevodi dvojac vrhunskih autoriteta za slavenske jezike - Mirjana & Klaus Wittmann.

U režiji proslavljene Nade Kokotović, zaigrat će Anita Schmidt i Nedjo Osman, a pokusi započinju 19. listopada.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI