Login za korisnike

Senzacija: Meić i Košavić laureati Mirjam Helin natjecanja

Dva mlada hrvatska baritona osvojila su drugo i treće mjesto jednog od najuglednijih natjecanja opernih pjevača na svijetu, a Meić je pri tom proglašen i najboljim baritonom te posebno nagrađen!

  
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

  • Tako je svojedobno Renatu Pokupić pobijedio u Sloveniji Koreanac koji je inače tada kao profesionalac bio zaposlen u Koreji u opernom teatru. Nije joj bio niti do gležnjeva na nogama. Kasnije su je u Njemačkoj na jednom natjecanju zamolili da pjeva ariju koju je pjevala u prednatjecanju ili sl. (nek me isprave koji bolje znaju) da bi mogla pobijediti miljenica žirija.
    Senzacija je da ova dvojica nisu oba osvojila prvu nagradu. Čuo sam ih kako pjevaju. Leon je izuzetno glumački i pjevački precizan i uvjerljiv. Matija je isti, izuzetno uvjerljiv i precizan, s tim da je nešto “razbarušeniji” od suzdržanijeg Leona i stoga možda nešto atraktivniji za određenu vrstu repertoara. Obojica su potpuno spremni za međunarodne karijere.
    Za pobjednike natjecanja koje sam spomenuo, nikad više nisam čuo. ;-)

  • Pjevačka karijera je dug i trnovit posao za koji treba puno strpljenja. Koliko poznajem Renatu, mjesta na natjecanjima joj nisu ništa značila, išla je na njih zbog početnih iskustava nastupa u međunarodnim okvirima, što je iznimno inteligentno. Točno je da je na mega-poznatom natjecanju umalo došlo do velikog skandala jer je predsjednik komisije tražio da promijeni ariju u finalu, što je ona odbila. Čestitke mladićima i najbolje želje za dugom i zdravom karijerom. Kasne tridesete su razdoblje sazrijevanja pjevača, a do tada treba izdržati u sve zahtjevnijim uvjetima međunarodne scene. Sretno!

Odgovori

POVEZANE VIJESTI