Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Matija Meić @ Bregenz Festival

Matija Meić @ Bregenz Festival

Na jednoj od najimpresivnijih opernih pozornica na svijetu 21. srpnja premijerno će biti izvedena nova produkcija opere Turandot, u kojoj će debitirati mlada hrvatska operna zvijezda u usponu - Matija Meić.
Share on facebook
Share on twitter

Večeras će u premijerom Puccinijeve opere Turandot biti otvoreno 62. Splitsko ljeto, a isti naslov za tjedan dan doživjet će i drugo premiejrnu produkciju i to na Bregenz festivalu.

Manifestacija o kojoj smo vam pisali u više navrata ima impresivnu pozornicu na vodi (!), kojoj u svjetskim razmjerima impresivnošću, ne i programom, konkutrira tek ona u sidjenskoj luci.

No, osim sjajnog ambijenta, premijera u Bregenzu ovdašnoj bi publici trebala biti zanimljiva i zbog činjenice da će u istoj u ulozi Pinga debitirati jedna od najvećih domaćih mladih opernih zvijezda u usponu - Matija Meić.

Meić će ulogu pjevati u alternaciji s Mattiom Olivierijem, dok će se od premijere 21. srpnja pa do 21. kolovoza izmjenjivati Katrin KappluschMlada Khudoley i Erika Sunnegårdh. Predstavu režira  Marco Arturo Marelli, dok će orkestrom naizmjenično ravnati  Paolo Carignani Giuseppe Finzi.

U nastavku vam donosimo galeriju fotografija iz produkcije, a više detalaj o istoj pronaći ćete ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE